Grafisk Design - Nya Media - yrkesutbildning

Östra Grevie folkhögskola


Ansökan stängd
Grafisk design - inriktning ny media, är en 1-2 årig heltidsutbildning för dig som vill bli grafisk formgivare, med speciella färdigheter i produktion av digitala, interaktiva och mobila medier.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningen sker efter bedömning av arbetsprover. Arbetsprover som ej följer kursanvisningarna kommer inte att bedömas. Sista ansökningsdag är 5 maj 2019. Välkommen med din ansökan!

Kostnader: 1650:- / termin. Ytterligare materialkostnader tillkommer på ca: 1500-3000:- /termin. Det material som köps på skolan skall betalas löpande under året. Vid kursstart medtag pennor, block, färg mm.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019

Kontakt:
Lars Svensson

Telefon: 040-55 62 00
E-post:
lars.svensson@ostragreviefolkhogskola.com

Att kunna formge och designa för digitala medier har idag blivit en självklarhet.  Vi konsumerar en stor del av medieinnehållet i datorer, läsplattor och mobiler. 

Grafisk design - med inriktning mot ny media, är en utbildning för dig som vill arbeta med illustration och grafisk formgivning. Inriktningen ger dig speciella färdigheter när det gäller formgivning av digitala, nätbaserade och mobila media, men även design av trycksaker.

Under utbildningen arbetar du med den grafiska formgivningens grundläggande teori och praktik, med inriktning på design av nya mediers gränssnitt och formspråk. Du får en gedigen kunskap i de klassiska grunder som all grafisk form bygger på och kan utifrån den utveckla dina idéer, din stil och din inriktning. Du vässar din visuella känsla och utvecklar ditt form- och bildspråk.

Nytt för utbildningen f.r.o.m vårterminen 2015, är att vi arbetar med Motiongraphics, ett område där det händer mycket, både tekniskt och konstnärligt. Motiongraphics är anledningen till att Adobe After Effects är ett verktyg som vi använder  under utbildningen.

Under utbildningens andra termin är arbetet mer självständigt och projektorienterat. Du förväntas genomföra hela projekt, enskilt och i grupp, från planering och idéutveckling, via skisser, prototyper och skarpa, implementerade resultat. Samt redovisa såväl processen som det färdiga resultatet på ett professionellt vis.

Dina huvudlärare undervisar främst i grafisk formgivning och fungerar som dina handledare och mentorer genom hela utbildningen. Men du kommer också att möta gästlärare, inspiratörer och branschfolk. I undervisningen på skolan och under praktikperioderna på företag och institutioner.

Parallellt med undervisningen i grafisk form innehåller utbildningen en lång rad kortare kurser i till exempel:

 • Kreativt tänkande, idéarbete och processarbete.
 • Konceptutveckling, kommunikation och presentationsteknik.
 • Programhantering, animation/motiongraphics, design av trycksaker och webbdesign.
 • Typografi.
 • Online-publicering, interface- och responsiv design.
 • Kommunikationslösningar.
 • Upphovsrätt, patent och datalagstiftning.
 • Genom hela utbildningen tecknar du också kroki.

Vi arbetar med de nyaste programvarorna i Mac-miljö, men även med papper och penna för att skissa och avpröva design och lösningar. Form, funktionalitet och kreativitet är ledorden.

Utbildningens mål är

 • att erbjuda varje enskild student en bred palett av teoretisk kunskap, praktiska verktyg, metoder och insikter för att utforska formen, funktionaliteten och den egna kreativiteten.
 • att ge en fördjupad kunskap i grafisk formgivning för branschens snabbast växande segment; de digitala, nätbaserade eller mobila medierna.
 • att tekniskt och konstnärligt förbereda kursdeltagaren för vidare akademisk konstnärlig utbildning eller för professionellt arbete i den grafiska branschen.