Kursen Fotografi riktar sig till dig som vill arbeta med konstnärligt fotografi. Utbildningen stärker såväl dina tekniska kunskaper som din förmåga att självständigt skapa, förverkliga och uttrycka dina idéer.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningen sker på bedömning av arbetsprover.

Kostnader: 3200 kr/termin (ytterligare materialkostnader kan tillkomma) + terminsavgift 500 kr (försäkring, gemensamma måltider såsom välkomstfika och jullunch samt kaffe/te/juice i skolans matsal)

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020

Kontakt:
Anna Nordquist Andersson

Telefon: 040 55 62 00
E-post:
annanordquist.andersson@ostragreviefolkhogskola.com

Kursen Fotografi är en 1-2 årig utbildning som riktar sig till dig som vill ägna dig åt konstnärligt fotografi. Utbildningen stärker såväl dina tekniska kunskaper som din förmåga att självständigt skapa, förverkliga och uttrycka dina idéer. Utbildningens fokus är att utveckla det egna bildspråket och förbereda dig för högre studier eller professionell verksamhet.

Praktiska och teoretiska moment varvas med undersökande och utforskande uppgifter, kritikklasser samt individuell handledning.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga mål och din egen utveckling och förväntar oss därför ett stort personligt engagemang och en förmåga till självständigt arbete. Du arbetar både med egna projekt och tematiska uppgifter, och utöver den lärarledda tiden förväntas det att du arbetar mycket på egen hand. 

Vi lägger fokus på att stärka både era tekniska kunskaper och er förmåga att analysera och tala om era och andras bilder.  Vi tar även in många olika gästlärare, som är en stor och viktig del av utbildningen. Gästlärarna är aktiva konstnärer och fotografer som håller i workshops, vägledning och kritikklasser.

Du söker till det andra påbyggnadsåret efter ditt första år.

För alla som går på en konst och design-utbildning på Östra Grevie ingår teckning och kroki. Skolan bjuder också in föreläsare och gästlärare som ger dig kunskap inom både historiska och dagsaktuella ämnen.

Du får en egen plats i ditt klassrum, som ligger intill fotolabbet, studion och mörkrummet. Dessa lokaler har du tillgång till från morgon till kväll, varje dag. Likaså gäller skolans övriga verkstäder för screentryck, textil, keramik, träarbete med mera. I början av din utbildning får du en introduktion till varje verkstad, och är sedan välkommen att använda dem så mycket du vill. Du erbjuds också fördjupande workshops inom olika tekniker under utbildningens gång.

Utbildningens mål är:

  • Att förbereda dig tekniskt och konstnärligt för vidare utbildning på olika nivåer eller för fortsatt eget arbete
  • Att förmedla en bred teoretisk bild- och hantverksmässig bas, där stor vikt läggs vid din individuella utveckling och självständiga arbete;
  • Att alla elever har ett förhållningssätt där individen eller gruppen naturligt tar initiativ, är kreativ och trygg i att förverkliga idéer.