Grafisk Design - Nya Media - yrkesutbildning

Östra Grevie folkhögskola


Ansökan stängd
Grafisk design - inriktning ny media, är en 1-2 årig heltidsutbildning för dig som vill bli grafisk formgivare, med speciella färdigheter i produktion av digitala, interaktiva och mobila medier.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningen sker efter bedömning av arbetsprover.

Kostnader: Materialkostnad 1650 kr/termin. + Terminsavgift 500 kr/termin (försäkring, gemensamma måltider såsom välkomstfika och jullunch samt kaffe/te/juice i skolans matsal)

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020

Kontakt:
Lars Svensson

Telefon: 040-55 62 00
E-post:
lars.svensson@ostragreviefolkhogskola.com

Att kunna formge och designa för digitala medier har idag blivit en självklarhet.  Vi konsumerar en stor del av medieinnehållet i datorer, läsplattor och mobiler.Grafisk design - nya media ger dig speciella färdigheter när det gäller formgivning av digitala, nätbaserade och mobila media, men även design av trycksaker och annan klassisk formgivning.

Under utbildningen arbetar du med den grafiska formgivningens grundläggande teori och praktik, med inriktning på design av nya mediers gränssnitt och formspråk. Du får en gedigen kunskap i de klassiska grunder som all grafisk form bygger på och kan utifrån den utveckla dina idéer, din stil och din inriktning. Du vässar din visuella känsla och utvecklar ditt form- och bildspråk. 

Under utbildningens andra år är arbetet mer självständigt och projektorienterat. Du förväntas genomföra hela projekt, enskilt och i grupp, från planering och idéutveckling, via skisser, prototyper och skarpa, implementerade resultat. Samt redovisa såväl processen som det färdiga resultatet på ett professionellt vis.

Dina huvudlärare undervisar främst i grafisk formgivning och fungerar som dina handledare och mentorer genom hela utbildningen. Men du kommer också att möta gästlärare, inspiratörer och branschfolk både i undervisningen på skolan och under praktikperioderna på företag och institutioner.

Vi arbetar med de nyaste programvarorna i Mac-miljö, men även med papper och penna för att skissa och avpröva design och lösningar. Form, funktionalitet och kreativitet är ledorden.

Parallellt med undervisningen i grafisk form innehåller utbildningen en lång rad kortare kurser i till exempel:

  • Kreativt tänkande, idéarbete och processarbete.
  • Konceptutveckling, kommunikation och presentationsteknik.
  • Programhantering, animation/motiongraphics, design av trycksaker och webbdesign.
  • Typografi.
  • Online-publicering, interface- och responsiv design.
  • Kommunikationslösningar

För alla som går på en konst och design-utbildning på Östra Grevie ingår teckning och kroki. Skolan bjuder också in föreläsare och gästlärare som ger dig kunskap inom både historiska och dagsaktuella ämnen. Du får en egen ateljéplats i ditt klassrum som du har tillgång till morgon till kväll, varje dag. Likaså gäller skolans övriga verkstäder för textiltryck, keramik, träarbete, foto med mera. I början av din utbildning får du en introduktion till varje verkstad, och är sedan välkommen att använda dem så mycket du vill. Du erbjuds också fördjupande workshops inom olika tekniker under utbildningens gång.

 

Utbildningens mål är

  • att erbjuda varje enskild student en bred palett av teoretisk kunskap, praktiska verktyg, metoder och insikter för att utforska formen, funktionaliteten och den egna kreativiteten.
  • att ge en fördjupad kunskap i grafisk formgivning för branschens snabbast växande segment; de digitala, nätbaserade eller mobila medierna.
  • att tekniskt och konstnärligt förbereda kursdeltagaren för vidare akademisk konstnärlig utbildning eller för professionellt arbete i den grafiska branschen.