Virtuell kompositör och ljuddesigner

Profilkurs, Yrkesutbildning Östra Grevie folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

För att kunna hävda sig i spelbranschen är det viktigt att man besitter bred kunskap. Det förväntas ofta att du ska kunna såväl skriva, mixa och mastra musiken. Utöver det ska du även kunna skapa ljudeffekter och dessutom implementera dessa i spelen via olika verktyg så som exempelvis Elias, Wwise eller Unity.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningen sker efter bedömning av arbetsprover.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Terminskostnad: 700/termin Materialkostnad: 4000kr/termin

Kontakt: Johan Holmström

E-post:
johan.holmstrom@ostragreviefolkhogskola.com

Komponerar du musik till film, tv eller annan media tangerar vissa delar men du kommer även lära dig skillnaderna. Hur ska du tänka om du skriver musik till rörlig bild kontra ett interaktivt spel? Vad bör du tänka på när man skapar en ljudlogga? Hur skapar du effektiv trailermusik? Hur hittar du jobb? Behöver du starta eget företag? 

Allt detta och mycket annat kommer du att lära dig under utbildningen. Dessutom ges du möjlighet att ständigt utöka din portfolio som är direkt avgörande när du söker jobb. 

Du som söker kan skriva och producera musik, i vilken genre som helst, med datorns hjälp. Du är väl insatt i hur en DAW fungerar. Det står dig fritt att använda vilket program du vill – i skolans studio har vi dock bara Nuendo och Logic. Viss kunskap av musikteori samt notläsning är en fördel men inget krav.  

I regionen finns några av världens mest framgångsrika spelbolag och spelutbildningar. Vi har olika typer av samarbete med dessa. Dessutom produceras en hel del film, tv, reklam, teater och så vidare i regionen. Även där kommer ges möjligheter till samarbeten. Men framförallt vill vi öppna dina ögon – du kan nå ut mycket längre än så. Så som det ser ut idag är hela världen ditt arbetsfält.

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola i Vellinge kommun är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. Sedan invigningen 1914 har skolan kontinuerligt vuxit med en flora av spännande byggnader; ateljéer och klassrum, bibliotek, restaurang, konferenscenter, bostäder och tränings- och fritidsmiljöer. Skolan, som är politiskt och religiöst obunden, drivs med en folkhögskoleförening som huvudman. Vi har ett stort fokus på dig som individ; dina mål, möjligheter och din personliga utveckling.

Läs mer om skolan

Postadress:
Östra Grevie folkhögskola
Gamla landsvägen 39, Östra Grevie
235 99 Vellinge

Telefon: 040-55 62 00
E-post: info@ostragreviefolkhogskola.com
Webbadress: http://www.ostragreviefolkhogskola.com/