Musikteaterutbildning EGY

Profilkurs, Yrkesutbildning Östra Grevie folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

En av Sveriges ledande folkhögskoleutbildningar inom musikteater med fokus på berättande genom sång och skådespeleri.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökan till Musikteaterutbildningen gör du i två steg. Dels fyller du i en digital ansökan på vår hemsida senast den 30 april. Dels förbereder du ett scenprov som du blir kallad till någon av dagarna 8-9 juni.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 14 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Materialkostnad 3500 kr/termin + 700kr terminsavgift (försäkring samt vissa gemensamma luncher och kaffe/te/juice i skolans matsal)

Kontakt: Andreas Eldeen

Telefon: 0709-700 006

E-post:
andreas.eldeen@ostragreviefolkhogskola.com

Teater är så mycket mer än att agera. Sjunga är så mycket mer än att skapa toner. Det ena utesluter inte det andra. Idag har begreppet ”musikteater” blivit en genre som står för sig själv vid sidan av teater, opera, och musikal.  

Musikteaterutbildningen har funnits på Östra Grevie folkhögskola sedan 2015. Här lägger vi stort fokus på berättarteknik, och du får verktygen för att utveckla sång och skådespeleri som gestaltningsform. Vi är en utbildning som ger dig möjlighet till högre studier, men även till att skapa dig en bild av yrket och ta dina första kliv ut i arbetslivet.  

Vi söker dig som har avslutat dina gymnasiestudier och har ett brinnande intresse för sång och skådespeleri. Vi vill att du som börjar på vår utbildning är nyfiken och modig, och vill satsa ett och ett halvt år på att utvecklas. 

Vi drivs av tanken att artisteri är ett yrke, och att det är något man påverka och utveckla. Därför är arbetet med ditt självförtroende och din självkänsla, att våga stå för det man gör på scen, centralt på vår utbildning. Återkommande fraser på utbildningen är ”prestation står i vägen för utveckling” och ”man måste våga misslyckas för att lyckas”.  

Efter utbildningen hos oss går många av våra deltagare vidare till högre utbildning, eller arbete, inom sång och teater.

På Musikteaterutbildningen spenderar du veckorna med undervisning i form av workshops, sång- och teaterklass. Utöver den lärarledda tiden förväntas du arbeta mycket på egen hand. Skolans faciliteter är öppna på kvällar och helger. Lärarna arbetar deltid eftersom de är aktivt yrkesutövande inom scenkonstområdet. 

Utbildningsinnehåll

 • Skådepelarträning 
 • Interpretation  
 • Ensemblesång  
 • Individuell sånglektion  
 • Musikteori  
 • Fysträning 
 • Individuell repertoarklass  

 

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola i Vellinge kommun är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Östra Grevie folkhögskola
Gamla landsvägen 39, Östra Grevie
235 99 Vellinge

Telefon: 040-55 62 00
E-post: info@ostragreviefolkhogskola.com
Webbadress: http://www.ostragreviefolkhogskola.com/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln