På utbildningen Gymnasiekurs för vuxna ligger fokus på att studera de gymnasiegemensamma ämnena, alltså de ämnen som krävs för att du ska kunna fortsätta dina studier på yrkeshögskola, högskola eller universitet – eller helt enkelt kunna få jobba där det krävs grundläggande behörighet.
Utbildningen har utvecklats tillsammans med våra kursdeltagare, vilket bland annat har resulterat i att vi delar in varje läsår i fyra block. Ämnena svenska, engelska och matematik finns med i varje block medan de andra ämnena delas upp mellan blocken. På så sätt slipper du ha jättemånga ämnen att hålla reda på, och kan fördjupa dig i varje ämne.
Vi använder andra metoder än traditionella prov och förhör för att mäta dina kunskaper och färdigheter: utveckling, samarbete, samtal och analys är viktiga inslag i vår utbildning.
Det som gör den här utbildningen speciell i förhållande till andra, är att du din första termin har ämnet Framtid och utveckling. En gång i veckan träffar du och de andra nya deltagarna på utbildningen våra studie- och yrkesvägledare/pedagoger. Tillsammans med dem undersöker ni vad ni tycker om, drömmer om, skulle vilja ha som framtida mål, och vart ni vill att studierna ska leda.
De som studerar på Gymnasiekurs för vuxna är i alla åldrar, och en del har aldrig tidigare studerat på gymnasienivå medan några har studerat flera år på andra skolor. Alla har olika bakgrunder, förutsättningar och drömmar men samma mål – att bli färdiga med gymnasiet.
Gymnasiekurs för vuxna koncentreras kring studier i de gymnasiegemensamma ämnena, men också på träning i att samarbeta, analysera, lyfta blicken och att vara nyfiken.
Utbildningsinnehåll
- Svenska
- Engelska
- Matematik
- Samhällskunskap
- Historia
- Framtid och utveckling (endast nya kursdeltagare – första terminen)
Tillval:
(Det är obligatoriskt att ha ett tillval per termin)
- Naturkunskap (1 block/termin)
- Religion (1 block/termin)
- Konversationsengelska (samtliga block)
- Odling (samtliga block)
- Mediaproduktion (1 block/termin)
Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
- Att du skaffar grundläggande behörighet.
- Att du blir aktiv i och tar ansvar för ditt eget lärande
- Att du vid utbildningstidens slut känner att du är kunnigare, tryggare och starkare som människa och dig själv.