Allmän kurs på Distans

Ansökan stängd

Allmän kurs på distans är en utbildning för dig som vil ha gymnasiebehörighet, utvecklas som person och höja din allmänna kompetens. Genom distansstudier har du möjlighet att styra din egen tid. Denna kurs passar dig som har en god självdisciplin och är bra på att ta eget ansvar. Utbildningen är studiemedelsberättigad (CSN).

Två obligatoriska fysiska träffar per termin om två dagar vardera (ibörjan och slutet av terminen) på någon av våra fyra enheter. Några obligatoriska nätträffar kommer även att genomföras.

Vi erbjuder även regelbundet in till evenemang såsom frilufsdagar, studiebesök och andra gemensamma aktiviteter på våra enheter som är frivilliga att vara med på.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
4 obligatoriska träffar
18 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt minst 18 år det år utbildningen startar Du har godkänd behörighet i ämnena svenska och matematik på grundskolenivå Du har tillgång till dator med webkamera, bra internetuppkoppling Du har god självdisciplin Teckenspråkig

Kostnader: Kostnad: 300 kronor i terminsavgift för försäkring, studiematerial, gemensamma aktiviteter m.m.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 jun 2022

Kontakt:
Jenny Ryttervik

Telefon: 0725-386200
E-post:
jenny.ryttervik@simafolkhogskola.se


Fler kurser inom: Hörselnedsättning, Döv

Under studietiden läser du de gymnasieämnen som du saknar.  I grundläggande högskolebehöroghet ingår följande ämnen:

  • Svenska 1, 2 och 3
  • Engelska 5 och 6
  • Matematik 1s, 1b eller 1c
  • Samhällskunskap 1a1
  • Naturkunskap 1a1
  • Religionkunskap 1
  • Historia 1a1

Att läsa på distans

Du kan söka utbildningen vart du är bor i Sverige. Du blir en del av gemenskapen på SIMA Folkhögskola. Folkhögskola har en egen studieform som bland annat baseras på frihet under ansvar. Särskilt på distansutbildning krävs det att du har god självdisciplin och är bra på att ta eget ansvar på grund av att utbildningen till största delen baseras på självstudier och det är du själv som organiserar dina studier. Vi önskar hög aktivitet och att uppgifterna lämnas in i tid. I utbildningen utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper.

Under din studietid hos oss får du stöd för att nå dina önskade mål med utbildningen genom kontinuerlig kontakt via vår didgitala plattform liksom vårt videokonferenssystem med tecknespråkiga lärare. Studierna bedrivs till stor del i ämnesövergripande teman och studieuppgifterna bygger till stor del på skriftliga instuktioner och uppgifter. Engelska och matematik studeras separat. samarbeten och grupparbeten med kurskamraterna samt redovisningar är en del av arbetssättet.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avklarad kurs har du blivit godkänd i de ämnen du saknar från gymnasiet och därmed skaffat dig grundkäggande högskolebehörighet. Du har även mognat som person, fått ökade kunskaper, ökat självförtroende samt ansvarstagande.