Att teckna serier - grundkurs

Skurups folkhögskola


Ansökan stängd
En femdagars grundkurs i den ädla konsten att teckna serier. Vi ritar och berättar på det traditionella sättet med papper och penna. Vilken sorts serie vill du göra - äventyr, humor, politik?

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Från 4865:- (inkl. kost och logi)

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 6 jul 2020 - 10 jul 2020

Kontakt:
Ulla Lannér

Telefon: 0411-55 89 10
E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Att teckna serier är både den enklaste och svåraste konstformen man kan ägna sig åt. Enklast för att man behöver bara papper, penna och tid. Men svårast för att det kräver att man kan rita och skriva utan att det märks, bara berättelsen skall märkas. Man står inför många val. Vilken sorts serie vill man göra - en äventyrsserie, humorserie, politisk satir eller något självbiografiskt? Men oavsett genre så är grunden densamma. Under kursen tittar vi närmare på och testar seriens grundelement: idé, manus, skiss, tusch och textning. Vi tittar även på de gamla och nya mästarna inom seriekonsten för inspiration och vägledning. 

 

Kursledare: Knut Larsson 
Knut Larsson (född 1972) är serietecknare, illustratör och filmskapare. Han debuterade i Galago 1996 och har sedan dess kommit ut med sju serieböcker, flertalet på Kartago förlag. Den senaste boken Aniara, en fri tolkning av Harry Martinsons rymdepos, belönades med Serieakademins pris Adamsonstatyetten. Knut Larsson har undervisat på Serieskolan i Malmö, HDK i Göteborg och på Konstfack i Stockholm. Han bor med fru och dotter i Stockholm. 

www.knutlarsson.com

Förkunskaper: Vana att skriva och teckna är en fördel. Men framförallt en brinnande lust att berätta i ord och bild (serieform). De som gjort serier innan får gärna ta med dessa för bedömning.