Speldesign Entreprenör är en ettårig yrkesutbildning i speldesign för dig som vill bli speldesigner.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasiekompetens

Kostnader: För litteratur, material, resor m.m. utgår en kostnad på 3500 SEK/termin

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2020 - 11 jun 2021

Kontakt:
Lovisa Appelqvist

Telefon: 010-330 27 47
E-post:
lovisa.appelqvist@skurupsfolkhogskola.se

Speldesign Entreprenör är en ettårig yrkesutbildning i speldesign för dig som vill bli speldesigner. Utöver den första terminen som fokuserar på spel, design och berättande så arbetar vi med entreprenörskap och ger dig verktyg för att arbeta som speldesigner till exempel i mindre indieföretag eller som egenföretagare. Kursen går över två terminer. 

Vi riktar oss till dig som vill arbeta med speldesign och har ett stort intresse och erfarenhet av spel och spelande på ett eller annat sätt, till exempel genom lajv och rollspel, datorspel eller brädspel och vill prova på att ta fram egna spelidéer och utforska spel som uttryck. Vi arbetar utåt mot de verksamma företag och föreningar som finns i Malmöregionen, med gästföreläsare, studiebesök och workshops. Studierna sker på heltid där tiden delas mellan lektioner och workshops och eget projektarbete. Fokus under kursen ligger på att ta fram prototyper och utforska spel som fenomen - analogt och digitalt, samt att få insikt i speldesignsbranschen och att ta fram en portfolio.

Mitt i Malmö

Lokalerna på Kopparbergsgatan ligger nära till allt i Malmö, med gott om kreativa verksamheter i husen runt om och på den närliggande Norra grängesbergsgatan. Det är också nära till Möllevångstorget och Malmös kreativa kärna.

Din egen utveckling

Under utbildningen får du en chans att arbeta med spel och hitta din egen potential. Målet är att du efteråt ska hittat just ditt uttryck och fått utforska spel från ett skapande perspektiv. Du får verktyg att arbeta med olika metoder och självförtroende att utforska dina idéer.

Entreprenörskap

Speldesign Entreprenör är en yrkesutbildning där du lär dig hur du som speldesigner kan arbeta som egenföretagare eller i indieföretag. Vi arbetar med entreprenörskap och går igenom bland annat finansieringsmodeller, projektarbete och roller, portfolio-arbete och verktyg. 

Portfolio

I kursen lägger vi stor vikt vid att du som deltagare ska ha en användbar portfolio vid avslutad kurs, där dina projekt presenteras. Du lär dig att hantera enklare CMS (Wordpress) och viss webdesign och grafisk design.

Workshops

Tillsammans skapar vi en kreativ miljö och arbetar i workshop-format. Du har tillgång till skolans lokaler och jobbar i projekt med dina klasskamrater eller individuellt.

Inspiration och nätverk

Vi gör studiebesök på spelföretag och hos föreningar för att få inspiration och bygga upp nätverk. Vi tar också in gästföreläsare för att upptäcka andra former av spel och vad man kan arbeta med som spelintresserad och kunnig. Vi besöker studios och platser i både Malmö och Köpenhamn.

Kursens innehåll

  • Konceptutveckling
  • Spelorienterat berättande
  • Kreativa uttryck: Du får prova olika kreativa uttryck och testa även mer traditionella konstformer.
  • Prototypverkstad: Under utbildningen provar du olika tekniker för att bygga low fi-prototyper för att kommunicera dina idéer.
  • Spelkritik: Vi tittar ingående på existerande spel och vad som händer i branschen. Vi tittar på både analoga och digitala spel.
  • Spelkonstruktion och spelmekanik: Du skapar själv spel och utforskar med hjälp av spelbara prototyper hur man bäst strukturerar dem.
  • Portfolio: Du får bygga upp en portfolio med dina prototyper.
  • Finansiering: Du får lära dig hur man söker pengar till projekt och hur man jobbar med crowdfunding.
  • Entreprenörskap: Under utbildningen tittar vi på hur man driver eget företag och egna projekt. 

Kursen är ett samarbete mellan Fridhems och Skurups folkhögskolor.