Abstrakt och intuitivt måleri OBS! Fåtal platser kvar.

Ansökan stängd

Abstrakt och intuitivt måleri OBS! Fåtal platser kvar.

Skurups folkhögskola

Ansökan stängd

Vi lämnar den föreställande konsten och utforskar det abstrakta uttrycket med intuitionen som främsta verktyg. Vi varvar mindfulness och introspektion med måleriteknik, kompositionslära och färgteori.

 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar, mån kl 12.00 - fre kl 15.00

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Från 4965 :- (inkl. kost och logi)

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 jul 2021 - 9 jul 2021

Kontakt:
Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10
E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se


Hur vore det att få spendera en sommarvecka med kravlöst måleri och avkopplande meditation? 

Vi kommer att inspireras av både kända och okända abstrakta målare men framförallt söka finna den plats i oss själva där kreativitet och skaparglädje bor. Hur fria kan vi vara i vårt skapande? Hur kan vi släppa taget om tanken på att det vi skapar “måste likna någonting”? Vad skulle du vilja uttrycka?

En vanlig dag ser ut så här: Efter frukosten startar vi upp med en stunds meditation som leder oss in på dagens tema. Detta tema fokuserar vi sedan på under dagen. Beroende på vilket tema vi har får vi en eller flera uppgifter att arbeta kring. Exempel på uppgifter kan vara att måla av ett stilleben så att det blir oigenkännligt, eller att måla till musik eller ett särskilt ord. Jag finns på plats för samtal och vägledning medan du målar. Även under fikapauserna finns det möjlighet att filosofera vidare med både mig och kurskamrater.

Under kursen kommenteras inga målningar. Ingenting är rätt eller fel, fint eller fult. Jag finns till hands för att guida dig genom målartekniska utmaningar men kommer inte att bedöma dig och dina verk. Mina främsta uppgifter som lärare är att förmedla kunskap om det abstrakta måleriet och att skapa en atmosfär för dig att landa och utvecklas i. Du får mycket tid och utrymme att måla och att genom målandet upptäcka din egen unika kreativitet.

Vem är denna kurs till för? Detta är en kurs för dig som längtar efter att måla och skapa på ett sätt som känns fritt och naturligt. Vare sig du har målat mycket, en del eller ingenting alls är du varmt välkommen. Den måleriteknik vi går igenom är på grundnivå och är tillgänglig för alla, oavsett tidigare erfarenhet.

Kursledare: Lovisa Limseth
Lovisa Limseth är och brinner för allt som har med skapande att göra, i synnerhet när det kommer till att skapa möjligheter åt andra att komma igång och utvecklas kreativt - det må vara inom konst, teater, skrivande eller yoga.

Efter år av studier och eget konstnärligt utövande inom måleri såväl som i teatervärlden är Lovisa idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken liksom i övriga livet.

Lovisa rör sig mellan Skåne, Öland och Nya Zeeland och undervisar på Medborgarskolan och Vedic Arts center på södra Öland. Utöver konsten undervisar hon även i yoga och meditation. Konsten att måla blandas så med konsten av leva. Konsten att göra möter konsten att vara. 

https://shinethroughart.com

https://www.infiniteyogamalmo.se/

https://www.vedicart.com/