Lär dig tälja med kniv och yxa Kursen är inställd.

Ansökan stängd

Lär dig tälja med kniv och yxa Kursen är inställd.

Skurups folkhögskola

Ansökan stängd

Slöjda dina egna slevar, skedar och andra redskap i trä. Lär dig hur man med yxa klyver och yxar fram ett ämne ur färskt trä, och hur man sedan rentäljer med kniv och skedkniv.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Från 4965:- (inkl. kost och logi)

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 12 jul 2021 - 16 jul 2021

Kontakt:
Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10
E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Konsthantverk , Träslöjd

Tillsammans går vi igenom olika täljgrepp och yxtekniker, hur man arbetar säkert och ergonomiskt med vassa verktyg. Vid intresse går vi även igenom hur man tar hand om sina verktyg, olika ytbehandlingstekniker och var man lättast får tag i virke. Under kursen får du prova på att tillverka flera olika föremål och du kommer att hinna slöjda färdigt flera alster under veckan. 

Inga förkunskaper krävs och tanken är att du efter kursen ska känna dig tillräckligt bekväm med både yxa och kniv för att du ska kunna fortsätta med täljningen på egen hand. Framför allt ska vi ha roligt och utforska träslöjd tillsammans! Har du tidigare arbetat i trä får du gärna ta med och visa upp några saker du täljt, att inspireras och lära av varandra är en lång tradition inom slöjdvärlden.  

Eftersom vi arbetar med vassa verktyg är det viktigt att tänka på säkerheten, jag kommer att gå igenom hur man undviker skador men i slutändan är du själv ansvarig för din egen säkerhet. Vi kommer att arbeta i ett lugnt tempo och ta rast med jämna mellanrum för att hålla hjärnan och kroppen skärpta hela veckan. 

 

Kursledare: Siri Knaevelsrud
Siri Knaevelsrud arbetar med slöjd och konsthantverk i Malmö. Hon är utbildad både inom träslöjd, möbelsnickeri och textilslöjd men täljning är hennes stora kärlek. Med hjälp av täljkniv, yxa och såg tillverkar hon köksredskap i färsk trä. Siri brinner för att få väcka slöjdlusten hos andra och att tälja tillsammans med andra är det bästa hon vet.
Siris alster hittar en lättast på instagram under siri_knaevelsrud.