Från kruka till friland Kursen ej bokningsbar.

Sommar/helg/veckokurs Skurups folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

 I denna kurs lär du dig att odla ätbart med hållbara metoder och utifrån dina egna förutsättningar vad gäller tid och plats. 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 4 jul 2022 - 8 jul 2022

Kostnader: Från 5115:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Oavsett om du har ett soligt fönster eller en villaträdgård, om du vill dalta med plantorna varje dag eller ibland åka iväg på semester finns det något som du kan odla och lägga på tallriken.

Genom teori och praktik kommer du få inspiration och grundläggande kunskap i hur du odlar din egen mat med omsorg om miljö och klimat. Du lär dig hur du planerar och bygger upp din odling, oavsett om din odlingsplats är en balkong, gård, odlingslott eller villatomt.

Under veckan går vi igenom allt från hur du odlar yteffektivt och väljer grödor, till hur du bygger upp en bra odlingsjord utifrån resurser i din omgivning samt hushåller med vatten och näring. Vi kommer även att anlägga en odling i anslutning till skolans kök, så och plantera, samt grodda och odla snabbväxande skott som du lätt kan bli självförsörjande på – oavsett årstid.

Kursen kräver inga förkunskaper och riktar sig till dig som är nybörjare eller som vill ta din odling i en mer hållbar riktning..

Kursledare: Anna Rökaeus och Olof Söderén

Anna Rökaeus och Olof Söderén är journalisterna bakom podcasten Odlarna och odlingsboken Spenat i stan. De har mångårig erfarenhet av hållbar odling och odlar just nu i lägenhetsfönstren, på gården, på odlingslott och i en kollektivodling. 

Läs mer om Anna och Olof:  spenatistan.se 
eller @spenatistan på instagram.

Materialkostnad tillkommer.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2022-Från-kruka-till-friland

Fler kurser inom: Trädgård Växtkunskap Odling

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/

Att återuppfinna sig själv på folkhögskola

– Jag behövde en hundraåttio graders vändning från mitt tidigare sammanhang. För mig som bytte juridiskt namn bara ett par månader innan var det en stor lättnad att komma till en ny plats med nya människor som aldrig hade känt mig vid ett annat namn, säger Morgan Winberg.

Läs hela artikeln