Skrivandets väg

Sommar/helg/veckokurs Skurups folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Det här är en kurs både för den som ännu inte satt igång att skriva likaväl som för den som vill hitta nya vägar för sitt skrivande. Vi utgår ifrån och inspireras av myter, forskning och människans vilja till eget uttryck. Vi fokuserar på processen snarare än projektet. Vägen snarare än målet.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 18 jul 2022 - 22 jul 2022

Kostnader: Från 5115:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Det finns många sätt att närma sig skrivandet på. Handfast, lekfullt, nyfiket, bestämt, terapeutiskt, pragmatiskt eller kanske rentav mystiskt. På den här inspirationskursen undersöker vi skrivandet från olika perspektiv med en erfaren skrivpedagog, öppna frågor och metoder som "lyssnande läsning".

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Däremot nyfikenhet och ett öppet sinne. Det här är en kurs för dig som vill arbeta med skrivandet som en upptäcktsresa.

Kursupplägg
Du får hjälp att undersöka hur du hittar din kreativitet, med inspiration från gamla myter, modern forskning samt i texter och tankar om skrivandets väg. Vi varvar miniföreläsningar, skrivövningar och textsamtal.  

Ur kursinnehållet:
Vad är det som sätter igång mitt skrivande/skapande? Olika sätt att se på skrivandet.
Det imaginära fältet. Den nya forskningsfronten?
Kognition, perception och neurolingvistik. Räcker det?
Människan - det berättande djuret. Går det att berätta något nytt?
Myter och magiskt tänkande i robotsamhället.

Material Vi arbetar med deltagarnas egna texter och låter oss inspireras av bl.a. Julia Cameron, Lev kreativt, Joseph Campbell, Hjälten med tusen ansikten och Eva Lejonsommar, Liberty Belles Boklåda.  

Ta med Under veckan får du också material skickat till din epost, så det är bra om du har med dig egen dator samt papper och penna.

Kursledare: Eva Lejonsommar
Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner och nio själsdeckare. Hennes senaste roman, De afrikanska breven, kom ut 2007Hennes senastesjälsdeckare, Världsgeograferna (beräknad utgivning 2021), är sista delen i trilogin om Elins världar. Hon är utbildad skrivpedagog och arbetar på Skrivarakademin i Stockholm sedan 2008.

Mer om Eva Lejonsommar:
www.forfattaforlag.se

https://www.youtube.com/watch?v=A9lZfMZZzjU

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2022-Skrivandets-väg

Fler kurser inom: Skriva Prosa Övriga skrivarkurser

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/