Skrivtrampolin Fåtal platser kvar. Först till kvarn...

Sommar/helg/veckokurs Skurups folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Retreat för ditt skrivande med musikern Cecilia Nordlund och dramatikern Lucia Cajchanova.

 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Från 5115:- (inkl. kost och logi)

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 11 jul 2022 - 15 jul 2022

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Fantasin är en muskel som måste tränas, menade den produktive surrealisten Bunuel. Det gör vi här tillsammans under en lekfull men intensiv vecka där din inre kritiker hamnar i baksätet.

Vi följer en serie vägledda övningar utifrån till exempel bilder, minnen, drömmar eller musik. Vi skriver individuellt i olika format men arbetar också tillsammans i några moment. I några övningar använder vi kroppen och rösten, men observera att dessa passar alla nivåer av rörlighet och tonsäkerhet och inte kräver några särskilda förkunskaper. Vi läser för varandra, lyssnar, svarar och leker med språk och idéer. Vi skriver texter till musik och vill du ta med ett instrument är det välkommet. En utav kvällarna har vi öppen scen.

Vi går promenader, äter god mat och den som vill kan vara med på valfritt yogapass. Målet med veckan är inte att färdigställa material i något särskilt format, utan att få med sig texter och uppslag för fortsatt skapande. 

Om du i vanliga fall helst skriver låtar, pjäser, prosa eller lyrik är inte avgörande. Genom att arbeta i olika former under veckan öppnar vi upp för nya impulser och idéer inom ditt eget skapande. 
Första dagen får du en skrivbok av oss och innan veckan är slut kommer den vara fylld. Kanske också med texter du inte visste du hade inom dig?

Kursledare: Cecilia Nordlund och Lucia Cajchanova
Cecilia (artist, låtskrivare, producent) och Lucia (dramatiker, dramaturg) arbetar bägge med nyskapande uttryck och former inom sina områden. Bägge är även erfarna pedagoger och workshopledare inom det fria kulturlivet såväl som på konstnärliga högskolor. 

Cecilia säger så här om veckan;
När jag fick frågan av Skurups Folkhögskola om att sätta ihop ett slags låtskrivarläger blev jag så glad och ringde genast Lucia som är en av de bästa skrivlärare jag vet. Vi har länge pratat om att jobba tillsammans och äntligen får vi tillfälle att slå ihop alla våra favoritövningar till en supervecka. Det är så viktigt att göra avbrott ifrån vanliga rutiner när en vill komma igång med sitt skrivande. Själv är jag redan nyfiken på vilka texter veckan kommer att ge mig. Jag gör detta lika mycket för mig själv!

Lucia säger:
Vi har satt ihop en kurs vi själva vill gå. De övningar jag inte själv leder kommer jag delta iMin erfarenhet är att det är utvecklande och intressant att arbeta i andra format än det man redan känner sig mest hemma i, så särskilt blandningen av former under veckan hoppas jag ska tilltala också andra. Något som också utvecklar kreativiteten är ju att arbeta med nya människor, så ser fram emot att ses i sommar!

Läs mer om Cecilia https://www.cecilianordlund.com

Läs mer om Lucia https://www.colombine.se/forfattaren/lucia-cajchanova/

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2022-Skrivtrampolin

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln