Yinyoga med skogsbad Kursen är fulltecknad. Är du intresserad av att stå på reservlista? Kontakta oss!

Sommar/helg/veckokurs Skurups folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vill du ägna en sommarvecka åt hållbar hälsa, skön återhämtning och fina naturupplevelser?

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 18 jul 2022 - 22 jul 2022

Kostnader: Från 5115:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Längtar du efter tid och utrymme att landa i dig själv? Då är du varmt välkommen till den här kursen!

Här får du möjlighet att praktisera Yinyoga varje dag samt även möta andra lugna yogaformer såsom Restorative yoga, Yoga Nidra och Hatha yoga. 

 I Yinyoga placerar vi kroppen i sittande och liggande positioner och stannar i flera minuter. Det är långsamt/stillsamt/återhämtande på samma gång som det kan vara både utmanande och kraftfullt. Musik, inspirerande ord, guidade meditationer och tid i tystnad förstärker upplevelsen av att komma i kontakt med sig själv.

Vi kommer också att tillbringa tid ute i naturen för Skogsbad och för vandring. Om vädret tillåter kommer vi att vara utomhus en och en halv dag under kursveckan och då även äta våra måltider utomhus.

Skogsbad handlar om att uppleva naturen i närvaro med alla sina sinnen. Studier från främst Japan visar på goda fysiologiska och psykologiska effekter på hälsa och välbefinnande när vi utövar skogsbad. Vi rör oss långsamt och i tystnad och när vi stannar guidar jag i olika övningar. Det blir mjuka rörelser, andningsövningar och mindfulness-övningar där vi fokuserar på intrycken från våra olika sinnen. Vi kommer att strosa runt, sitta med ryggen mot ett träd och ligga på rygg i mossan. Helt kravlöst och alldeles naturligt. 

Vi kommer att göra en vandring i naturen där vi varvar vandring i tystnad med vandring i samtal. Ett fint sätt att reflektera både för sig själv och med varandra.

Kanske är yinyoga och skogsbad helt nytt för dig, kanske är du erfaren och van? Du är välkommen precis som du är, med eller utan tidigare erfarenhet. 

Det blir en vecka för både kropp och själ, där du bjuds in till att hitta en ökad känsla av närvaro,  medvetenhet och klarhet.  Välkommen hem till dig själv!

 

Kursledare: Lise-Lotte Johansson
Lise-Lotte Johansson är utbildare, inspiratör, yogalärare och samtalsledare. Har lång chefserfarenhet från förskola och skola, magisterexamen i pedagogiskt arbete, är ICF-certifierad coach, mindfulnessinstruktör och skogsbadsinstruktör. Driver numera Vigenstorp Yoga & Mindfulness på sin gård i norra Skåne.  

Läs mer om Lise-Lotte  
 www.larprocesser.se

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2022-Yinyoga-med-skogsbad

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln