Improvisationsteater Kursen är fulltecknad. Är du intresserad av att stå på reservlista? Kontakta oss!

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jul 2023 - 28 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Under 5 dagar får du en gedigen och väldigt rolig och omfattande introduktion i improvisationsteaterns grunder – en spännande värld med fantasi, nya tankar och teater!

För dig som har eller inte har erfarenhet av improvisation och teater. Kursen ger en djuplodande insikt i improvisatörens tankevärld och tränar deltagarnas kreativitet, samarbetsförmåga och historieberättande. Vi jobbar med praktiska övningar och går igenom grunderna: spontanitet och acceptans samt storytelling – knep för hur man tillsammans skapar en historia samtidigt som man spelar den. En kurs i improvisationsteater är galet rolig.


Kursen vänder sig till alla. För dig som stått på scen tidigare och för dig som aldrig gjort det. Improvisationsteater är egentligen mer av ett sätt att tänka kring och förhålla sig till skapandet av teater (i stunden) än vad det är skådespelarträning.

Dag 1 – Introduktion, spontanitet och acceptera/blockera
Dag 2 – Spontanitet och improvisationstekniker 
Dag 3 – Status och storytelling
Dag 4 - Improvisationstekniker och storytelling - Uppspel
Dag 5 - Storytelling, avslutning och utvärdering


Kursledare Lotta Malmhester är skådespelare och teaterpedagog med inriktning på improvisationsteater.

Lotta har under 30 år jobbat på flera improvisationsteatrar men arbetar sedan 2013 vid Improvisationsstudion i Stockholm. Hon har improviserat i många olika sammanhang och improföreställningar. Just nu spelar hon i föreställningen Improv All Stars, Gilla framtiden och That's just Gibberish. I september förra året debuterade hon också som författare med thrillern Sprucket ansikte.
Läs mer om Lotta: lotta@improvisationsstudion.se

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2023-Improvisationsteater

Fler kurser inom: Teater Improvisation

Tillit behövs om du ska funka som skådespelare

Karin och Jennifer trivs i bubblan på skådespelarutbildningen. – Det har varit mycket fokus från lärarna på att vi ska funka som grupp. Vi ska trivas tillsammans, vara schyssta mot varandra och ha kul ihop, säger Karin.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/