Måla med mindfulness Kursen är fulltecknad. Är du intresserad av att stå på reservlista? Kontakta oss!

Sommar/helg/veckokurs Skurups folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Längtar du efter att ge dig själv mer tid att “bara vara” och att hitta tillbaka till ett större lugn i livet? Kanske känner du också en längtan efter att måla?

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 040 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

I kursen Måla med Mindfulness öppnar vi upp för ett skapande som känns meningsfullt, tillåtande och avslappnat. Vi släpper prestationen och bjuder istället in ödmjuk acceptans och medveten närvaro med hjälp av mindfulness, Buddistisk filosofi, chi gong, snäll yoga och skön meditation.

Varje dag efter frukosten möts vi för att börja dagen med mindfulnessmeditation, andningsövningar och mjuka rörelser hämtade från Yin Yoga och Restorative Yoga, samt en och annan chi gong-rörelse. Resten av dagen ägnar vi sedan åt måleri, filosoferande och medveten närvaro. Vi avslutar varje dag med att åter komma samman och landa i oss själva med meditation och kontemplation.

Under kursen kommenteras inga målningar. Ingenting är rätt eller fel, fint eller fult. Jag finns till hands för att guida dig genom både yoga, meditation och måleriet men kommer inte att bedöma dig och dina verk. Mina främsta uppgifter som lärare är att tryggt guida genom övningarna och förmedla kunskap om det fria intuitiva måleriet och skapa en atmosfär av kravlöshet, frihet och tillåtande för dig att landa och utvecklas i. Du får mycket tid och utrymme att måla och att genom målandet landa i dig själv.

Vem är denna kurs till för? Detta är en kurs för dig som längtar efter paus och vila och att bara vara med hjälp av meditation och prestationsbefriat måleri. Vare sig du har målat tidigare eller ej är detta en kurs för dig. Den meditation, yoga och chi gong vi gör är för alla kroppar och nervsystem.

Kursledare Lovisa Limseth älskar allt som har med skapande att göra, i synnerhet när det kommer till att skapa möjligheter åt andra att komma igång och utvecklas kreativt det må vara inom konst, teater, skrivande eller yoga.
Efter år av studier och eget konstnärligt utövande inom måleri såväl som i teatervärlden är Lovisa idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa 
på målarduken liksom i övriga livet.

Utöver konsten undervisar hon lugn, snäll yoga och meditation. Lovisa är stolt över att vara del av Infinite Yoga en yogastudio som riktar sig särskilt till högkänsliga personer och har som främsta mål att på ett så tillåtande vis som möjligt ge utrymme åt varje person att komma nära sig själv med en stor portion ödmjukhet och acceptans.

Lovisa rör sig mellan Nya Zeeland, Öland och Skåne och undervisar online via Medborgarskolan och på plats på Skurups Folkhögskola och Vedic Arts center på södra Öland. Kreativitet, frihet och närvaro i det som är genomsyrar allt hon gör. Konsten att måla blandas så med konsten av leva. Konsten att göra möter konsten att vara.

Läs mer om Lovisa
https://www.vedicart.com/lovisa-limseth 

https://infiniteyogamalmo.se

 

Material:
Kursdeltagare tar själva med sitt material.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2023-Måla-med-mindfulness

Fler kurser inom: Olja / Akryl

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln