Trädgårdsdesign Kursen är fulltecknad. Är du intresserad av att stå på reservlista? Kontakta oss!

Sommar/helg/veckokurs Skurups folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar, mån kl 12.00 - fre kl 15.00
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

I den här kursen fördjupar vi oss i hur vi kan arbeta med naturens och platsens förutsättningar för att skapa en trädgård där både människor och växter trivs. 

 

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 31 jul 2023 - 4 aug 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Fem fullmatade dagar där vi djupdyker i trädgårdsdesign: platsens förutsättningar, rumsskapande, växtkomposition och mycket mer.

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på trädgård och trädgårdsplanering, och som vill ha grundläggande kunskaper i att skapa en trivsam plats med hjälp av det gröna.

Vi kombinerar föreläsningar med både utflykt och workshops där vi utforskar hur vi upplever omgivningen i den mänskliga skalan. Genom olika tekniker tar vi oss an trädgårdsdesign på ett lekfullt sätt.

Målet med kursen är att du ska få en större förståelse för hur trädgården gestaltas samt hur du använder platsens förutsättningar för att skapa långsiktigt hållbara trädgårdsrum.

Kursen kräver inga förkunskaper. Vi eftersträvar att anpassa nivån efter deltagarnas förutsättningar. OBS, du behöver inte kunna ”rita fint” för att gå denna kurs.
Välkomna att utforska grunderna för trädgårdsdesign med Skärpa Studio!

Kursledare Therése Hjalmarsson och Malin Hirdman är två av fyra delägare i Skärpa studio AB, en trädgårdsstudio med kontor och showroom i centrala Lund. Studion startades december 2018 då de såg ett behov av fördjupad växtkännedom och ett bättre användande av växter och ytor, både offentligt och privat. Sedan dess har många trädgårdar och parker passerat deras ritbord och trots att växter även är deras största fritidsintresse så tröttnar de inte på det gröna.

Therése specialintresse är att utforska kluriga växtkombinationer som ska klara kommande klimatförändringar. Hon älskar också sin kompost som hon anser vara trädgårdens hjärta.

Malin brinner för fenomenet plats och dess påverkan på oss människor. Hon gillar att utforska landskapets olika naturtyper med sina myllrande växter och djur.
Båda har under sina år arbetat med undervisning på olika sätt och på olika utbildningssäten runt om i Skåne och Sydvästsverige. Alltid med med någon form av trädgård som utgångspunkt.

 
Läs mer om Therese och Malin:
https://skarpastudio.se
 
Material:
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2023-Trädgårdsdesign

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln