Det här är linjen för dig med diagnosen dyslexi och/eller dyskalkyli. På Sundsgården får du chansen att klara av de ämnen som ger grundläggande behörighet för högskolestudier.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Lediga platser: Nej

Kostnader: 1560 kr per termin för resor m m i samband med studiebesök samt kursmaterial.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Patrik Johansson

Telefon: 042-19 38 68
E-post:
patrik.johansson@sundsgarden.se

På utbildningen läser du gymnasiegemensamma ämnen samtidigt som du tränar upp din språkliga medvetenhet och kommunikationsförmåga. Kursen erbjuder också möjlighet till högskoleförberedande inriktning. Du tränar din språkliga medvetenhet genom ämnen såsom uppsatsskrivning, studieteknik samt digitala lärverktyg.

Studierna sker på motsvarande gymnasienivå där det livslånga lärandet sätts i fokus. I kursens innehåll ingår också en del mindre tema och projekt. Då bryter vi upp ordinarie schema för att arbeta med fördjupning inom olika ämnen. Som kursdeltagare erbjuds du en anpassad studiegång i halvklass samt en individuell studieplan för att skapa goda chanser för dig att uppnå dina studiemål på utbildningen.

Målen för kursen är individuella och fastställs vid kursens start. Det kan innebära att uppnå grundläggande behörighet och/eller komplettera för bristfällig skolgång. Du vinner språklig medvetenhet och kommunikationsförmåga. Dina kunskaper om läs- och skrivstrategier förbättras samt kunskap om vilka tekniska lärvertyg just du kan dra nytta av.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://sundsgarden.se/pages/dyslexi