Allmän kurs Mänskliga rättigheter, årskurs 2

Sundsgårdens folkhögskola


Ansökan stängd
Vill du jobba med människor eller känner ett engagemang för samhällsfrågor? Då kan denna kursen på Sundsgården vara ett utmärkt alternativ för Dig.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Lediga platser: Nej

Kostnader: 1250 kr per termin för resor m m i samband med studiebesök samt kursmaterial.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Erik Nilsson och Anja Jarekvist

Telefon: Erik: 042-19 38 39 | Anja: 042-19 38 14
E-post:
erik.nilsson@sundsgarden.se

Årskurs 2 är högskoleförberedande och vänder sig till dig som behöver ett års studier innan vidare studier på högskola eller universitet.

Vi arbetar mycket med frågor som rör vår omvärld. Vi lägger stor vikt vid att beröra ämnen så som demokrati, omvärldsspaning, livsfrågor och mänskliga rättigheter. Vi tränar på kommunikation, kritiskt tänkande och ökade insikter. Vi vidgar förståelsen för omvärlden och oss själva genom att belysa och analysera olika perspektiv. Vår inriktning, mänskliga rättigheter, genomsyrar en stor del av vår undervisning. 

Du får kontinuerlig respons på ditt arbete, samt att vi tränar på olika former av studieteknik, vilket gör att du kommer att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid att träna på olika redovisnings- och arbetsformer för kunna stärka ditt självförtroende och förbereda dig inför framtida utbildning och/eller yrke. Vi åker på studiebesök, lyssnar på gästföreläsare och anordnar Sundsgårdens MR-dagar. 

Vi jobbar nära varandra i sammanhållna grupper – vilket vi anser vara ett givande arbetssätt. Dina idéer och tankar är värdefulla och bidrar till utformningen av läsårets innehåll. Vi ser att dina tidigare erfarenheter är en tillgång för vårt sätt att arbeta. Vi lär av varandra och utvecklas tillsammans! 

Ämnen som ingår i kursen är bland annat svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap, religion och naturkunskap. 

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://sundsgarden.se/pages/manskliga-rattigheter