Allmän kurs Mänskliga rättigheter, årskurs 2

Ansök nu

Allmän kurs Mänskliga rättigheter, årskurs 2

Sundsgårdens folkhögskola


Ansök nu

Vill du jobba med människor eller känner ett engagemang för samhällsfrågor? Då kan denna kursen på Sundsgården vara ett utmärkt alternativ för Dig. Hos oss läser du på gymnasienivå med mål att erhålla en behörighet till yrkeshögskola, högskola och universitet. Utöver detta får du viktiga verktyg som du kan använda dig av i framtida studier och ett kommande yrkesliv. 

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 31 maj 2021

Lediga platser: Ja

Kostnader: Om du blir antagen till kursen är omkostnader för resor med mera i samband med studiebesök samt kursmaterial 1325 kr per termin. Läs mer på Sundsgårdens hemsida om kostnader för mat och logi.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 4 jun 2021

Kontakt:
Erik Nilsson och Anja Jarekvist

Telefon: Erik: 042-19 38 39 | Anja: 042-19 38 14
E-post:
erik.nilsson@sundsgarden.se


OBS!
Ansök senast 31 maj 2021

Årskurs 2 är högskoleförberedande och vänder sig till dig som behöver ett års studier innan vidare studier på högskola eller universitet.

Vi arbetar mycket med frågor som rör vår omvärld. Vi lägger stor vikt vid att beröra ämnen så som demokrati, omvärldsspaning, livsfrågor och mänskliga rättigheter. Vi tränar på kommunikation, kritiskt tänkande och ökade insikter. Vi vidgar förståelsen för omvärlden och oss själva genom att belysa och analysera olika perspektiv. Vår inriktning, mänskliga rättigheter, genomsyrar en stor del av vår undervisning. 

Du får kontinuerlig respons på ditt arbete, samt att vi tränar på olika former av studieteknik, vilket gör att du kommer att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid att träna på olika redovisnings- och arbetsformer för kunna stärka ditt självförtroende och förbereda dig inför framtida utbildning och/eller yrke. Vi åker på studiebesök, lyssnar på gästföreläsare och anordnar Sundsgårdens MR-dagar. 

Vi jobbar nära varandra i sammanhållna grupper – vilket vi anser vara ett givande arbetssätt. Dina idéer och tankar är värdefulla och bidrar till utformningen av läsårets innehåll. Vi ser att dina tidigare erfarenheter är en tillgång för vårt sätt att arbeta. Vi lär av varandra och utvecklas tillsammans! 

Ämnen som ingår i kursen är bland annat svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap, religion och naturkunskap.