Högskoleförberedande utbildning i kyrkomusik

Ansökan stängd

Högskoleförberedande utbildning i kyrkomusik

Sundsgårdens folkhögskola

Ansökan stängd

Höstterminen 2019 startade en ny högskoleförberedande utbildning i kyrkomusik på Sundsgårdens Folkhögskola. Utbildningen bedrivs i både helfart och halvfart. Musiklinjen bedriver omfattande konsertverksamhet på flera scener och kyrkor i närområdet.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsprov. För info, se musiklinjens hemsida på: www.sundsgarden.se

Kostnader: Om du blir antagen till kursen är omkostnader för resor med mera i samband med studiebesök samt kursmaterial 1700 kr per termin. Läs mer på Sundsgårdens hemsida om kostnader för mat och logi.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Per-Ingvar Reuter

Telefon: 042-19 38 92
E-post:
per-ingvar.reuter@sundsgarden.se


Fler kurser inom: Kantor / Kyrkomusiker , Musik

Utbildningen bedrivs inom ramen för Sundsgårdens Musiklinje. Sundsgårdens Musiklinje, sedan länge etablerad som en av landets högskoleförberedande musikutbildningar, har ett nära samarbete med Musikhögskolan i Malmö, och flera kulturaktörer i södra Sverige. Musiklinjen bedriver omfattande konsertverksamhet på flera scener och kyrkor i närområdet.

Utbildningen i kyrkomusik erbjuder enskild undervisning i orgel, piano, sång och instudering, samt grupplektioner i körsång och körledning, ensemble och kammarmusik, gehör, sats- och harmonilära. Kursens innehåll ger goda förutsättningar för vidare studier vid musikhögskolornas kyrkomusikerutbildningar.

Sundsgårdens Folkhögskola ligger naturskönt beläget vid Öresunds strand vid Råå i södra Helsingborg, och erbjuder tät kollektivtrafik till Helsingborg, Lund, Malmö och Köpenhamn. För mer information om skolan och utbildningen, se sundsgarden.se.

Välkommen att söka till Sundsgården!