Barnkörledare

Sommar/helg/veckokurs Sundsgårdens folkhögskola
Ansökan stängd
  • Studietakt:
    Ej angivet
  • Längd:
  • Ansök senast:
    Ansökan är stängd
  • Kurstyp:
    Sommar/helg/veckokurs

För tredje året i rad inbjuder vi dig som leder barnkör till en fortbildningskurs. Välkommen att hämta ny inspiration, utöka din verktygslåda, låta kreativiteten få utrymme och möta kollegor.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2023 - 18 aug 2023

Kostnader: 4 455 kr för kost och logi (endast måltider 2360 kr).

Kontakt: Hanna Karlsson

Telefon: 042-19 38 85

E-post:
sommarkurs@sundsgarden.se

Under våra dagar tillsammans kommer mycket att rymmas. Här nämner vi lite av det som bjuds: Nya sånger – Rytmik – Enkla stämmor- Dans - Barn och tro - Att skapa kring ett tema - Att skapa tillsammans med barn –Sångteknik för barn – Vid dagens slut – Bad – Vandring – Gemenskap – Erfarenhetsutbyte. 

Innehållet är anpassat till dig som arbetar med barnkörer i kyrkan.

Kursledare: Maria Sandell är körledare, låtskrivare, rytmikpedagog, sångerska och inspiratör. Hon är ledare och grundare av Köräventyret, en musikalisk växtplats för barn. Maria har 35 års erfarenhet av körledning på alla nivåer och anlitas flitigt av barn- och gospelkörledare runt om i landet för kör- och inspirationsdagar. Hon har gett ut 8 produktioner (CD samt nothäfte) för Köräventyret och flera andra inspelningar.
Läs mer: 
www.koraventyret.sewww.sandsoul.se

Gästlärare: Lena Lagerqvist och Sofia Svensson

Lena Lagerqvist är danspedagog och kommer att förmedla kunskap och inspirera oss utifrån temat ” Hur förstärker jag sångerna genom dans? ”Lena har lång erfarenhet av dans och dansundervisning både i och utanför kyrkan. Numera arbetar hon främst som danslärare på Halmstads Kulturskola. Lena har skrivit en bok med titeln ”Dansa till Guds ära” och startat föreningen ”Psalto- Kristna Dansgemenskapen i Skandinavien” 
Läs mer på: www.lena.lagerqvist.se 

Sofia Svensson är utbildad socionom och har varit verksam inom EFS och Salt både lokalt, regionalt och nationellt i arbete med barn och unga, samt med internationell mission. Idag arbetar hon på Salt – barn och unga i EFS, med missionsarbetet Barn i alla länder. Hon studerar teologi på Johannelunds teologiska högskola och är bibellärare på Bibelseminariet – Gbg. Hon kommer att tala över ämnen som:

– Att lära känna tro, hopp och kärlek: barnets tro och existentiella hälsa
– Kan Gud gå ner i spagat? Att göra plats för barnets frågor och andliga utveckling

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sundsgarden.se/kurskategorier/sommarkurser/

Fler kurser inom: Körsång Musikpedagogik

Sundsgårdens folkhögskola

Det är din tid nu. Här får du växa, utmanas och inspireras för framtida studier, för arbete, för din passion och för samhällsengagemang. Sundsgårdens folkhögskola är en mötesplats som skapar sammanhållning och respekt mellan människor, oavsett bakgrund, erfarenhet, åsikter eller tankar. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat. Vi vill att du ska känna sammanhang och arbetar för att du ska lära känna dig själv och utvecklas i mötet med andra. Undervisningen utgår från dina och klassens behov, förkunskaper och erfarenheter. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Sundsgårdens folkhögskola
Örbyvägen 10
257 30 Rydebäck

Telefon: 042-19 38 00
E-post: info@sundsgarden.se
Webbadress: https://sundsgarden.se/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln