Samhällsentreprenör – fördjupning (distans)

Glokala folkhögskolan


Ansökan stängd
Samhällsentreprenör (fördjupning) är en kurs på halvfart på distans för dig som vill utveckla projekt och verksamheter för samhällsförändring, som har med dig förkunskaper eller tidigare erfarenheter.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
3 frivilliga träffar
2 frivilliga nätträffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Via intervju, alternativt personligt brev. Tillgång till dator och internet.

Kostnader: Resor till internaten och boende står varje deltagare för. För längre resor utgår ersättning upp till 750 kr per internattillfälle. Kurslitteratur försöker vi helt undvika kostnader för.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 2 sep 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
August Nilsson

Telefon: 073-698 25 57
E-post:
august@glokala.org

Samhällsentreprenör (fördjupning) är en kurs på halvfart på distans för dig som vill utveckla projekt och verksamheter för samhällsförändring, och som har med dig förkunskaper eller tidigare erfarenheter.

Dina idéer och behov formar innehållet i kursen. Här har du möjlighet att arbeta fokuserat med att utveckla din idé och får samtidigt inspiration i mötet med andra.

Kursen passar bra att kombinera med andra studier, jobb eller engagemang. Övergripande teman i kursen är bland annat idéutveckling, ekonomi och kommunikation. Vi gör också tre frivilliga träffar på plats under året.

Den röda tråden i kursen är hur nya projekt och verksamheter kan skapa samhällsförändring och bidra till en hållbar utveckling. Vi tittar på exempel i både Sverige och andra länder, och jämför dessa med idéer vi själva har.

Läs mer om kursen och ansök på glokala.se/samhallsentreprenor-fordjupning-distans.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.glokala.se/samhallsentreprenor-fordjupning-distans/