Allmän kurs (grund)

Behörighetsgivande kurs Glokala folkhögskolan
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  1 maj 2023
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Komplettera dina grundskolestudier på Glokala Folkhögskolans allmänna kurs, där globala och lokala samhällsfrågor står i fokus.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kontakt: Imad Al-Tamimi

Telefon: 0709282651

E-post:
imad@glokala.se

Allmän kurs på Glokala Folkhögskolan är en kurs på helfart (100 %) för dig som behöver komplettera dina grundskolestudier och som är intresserad av samhällsfrågor. Skolan ligger i Sofielunds Folkets Hus – ett stenkast från Södervärns busstation och Möllevångstorget.

För många deltagare är det gemenskapen mellan deltagare och personal som gör vår allmänna kurs så speciell. På Glokala Folkhögskolan fokuserar vi på dina möjligheter och sätter dig som människa främst! Utifrån dina behov och med stöd av engagerade pedagoger läser du svenska/svenska som andraspråk, samhällskunskap, naturkunskap, religion, historia, engelska och matematik.

Under kursens gång ökar du din förståelse för viktiga samhällsfrågor och samhällsperspektiv så som demokrati, miljö, anti-diskriminering, maktanalys, intersektionalitet och mänskliga rättigheter.

Kursen berättigar till studiemedel från CSN. Beroende på vad du har gjort innan studerar du 1-2 år. Om du väljer att komplettera behörighet för både grundskolan och gymnasiet kan studietiden uppgå till fem år. Om du ansöker till vår allmänna kurs behöver du inte vänta länge på ditt antagningsbesked.

Fler kurser inom: Samhälle Grundskolenivå

Glokala folkhögskolan

Mitt i Malmö ligger Glokala Folkhögskolan, en skola full av värme och gemenskap. Här får du allt du behöver för att kunna ta nästa steg i livet. Glokala Folkhögskolans blandade kursutbud kännetecknas av folkbildning, kreativitet och samhällsengagemang. Vi tänker globalt och agerar lokalt. Välkommen till Glokala!

Läs mer om skolan

Postadress:
Glokala folkhögskolan
Lantmannagatan 34
214 48 Malmö

Telefon: 040-88 225 (mån–fre 10–12)
E-post: info@glokala.se
Webbadress: https://glokala.se/