Allmän kurs (gymnasie)

Behörighetsgivande kurs Glokala folkhögskolan
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  1 maj 2023
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Komplettera dina gymnasiestudier på Glokala Folkhögskolans allmänna kurs, där globala och lokala samhällsfrågor står i fokus.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kontakt: Allmän kurs (gymnasie)

Telefon: 0765424708

E-post:
gisela@glokala.se

Allmän kurs (gymnasienivå) är en kurs på helfart (100 %) för dig som behöver komplettera dina gymnasiestudier och som är intresserad av samhällsfrågor. Hos oss får du det stöd du behöver för att läsa vidare på högskola eller yrkeshögskola! Skolan ligger i Sofielunds Folkets Hus – ett stenkast från Södervärns busstation och Möllevångstorget.

För många deltagare är det gemenskapen mellan deltagare och personal som gör vår allmänna kurs så speciell. På Glokala Folkhögskolan fokuserar vi på dina möjligheter och sätter dig som människa främst! Utifrån dina behov och med stöd av engagerade pedagoger läser du svenska/svenska som andraspråk, samhällskunskap, naturkunskap, religion, historia, engelska och matematik.

Sagt om kursen

Kursen är perfekt för någon som tidigare varit borta mycket från skolan. Lärarna är fantastiska och bryr sig verkligen om att lära oss elever nödvändiga saker utan att det blir ”tråkigt skolarbete”. Känslan av att gå Glokala är lite som att hitta en sekundär familj, för alla är så öppna och varma! Ett perfekt tillfälle för någon som alltid tyckt att skolan varit jobbig och som letar efter en plats att passa in. —Amanda Dedic, Allmän kurs 2021-2022

Under kursens gång ökar du dessutom din förståelse för viktiga samhällsfrågor och samhällsperspektiv så som demokrati, miljö, anti-diskriminering, maktanalys, intersektionalitet och mänskliga rättigheter.

Kursen berättigar till studiemedel från CSN. Beroende på vad du har gjort innan studerar du 1-3 år. Om du väljer att komplettera behörighet för både grundskola och gymnasiet kan studietiden uppgå till fem år. Det finns tre deltagargrupper och du studerar tillsammans med andra som har liknande utbildningsbakgrund som du. Du som ansöker till Glokala Folkhögskolans allmänna kurs behöver inte vänta länge på ditt antagningsbesked!

Efter kursen förväntas du kunna

 • söka vidare till yrkeshögskola/högskola/universitet med gymnasiekompetens och grundläggande behörighet till eftergymnasiala utbildningar
 • ha kunskaper som ger handlingskraft till förändring av samhället och till personlig utveckling
 • känna en större delaktighet i samhället

Antagningsprocess

Antagning sker från 1 mars. Endast intervjuade och sökande som har lämnat in betyg och intyg blir antagna till kursen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
glokala.se/allmankurs

Fler kurser inom: Samhälle Allmän kurs

Glokala folkhögskolan

Mitt i Malmö ligger Glokala Folkhögskolan, en skola full av värme och gemenskap. Här får du allt du behöver för att kunna ta nästa steg i livet. Glokala Folkhögskolans blandade kursutbud kännetecknas av folkbildning, kreativitet och samhällsengagemang. Vi tänker globalt och agerar lokalt. Välkommen till Glokala!

Läs mer om skolan

Postadress:
Glokala folkhögskolan
Lantmannagatan 34
214 48 Malmö

Telefon: 040-88 225 (mån–fre 10–12)
E-post: info@glokala.se
Webbadress: https://glokala.se/