
Här respekteras våra åsikter
Rebecka Wallin och Behice Tosun läser yrkeskursen Elev- och lärarassistent. För dem har den tidiga praktiken avgörande betydelse för att lättare kunna koppla momenten i utbildningen till konkreta situationer.
Utbilda dig till fritidsledare på Glokala Folkhögskolan och Helamalmös yrkesutbildning, med inriktning på Socialt ledarskap och Områdesorganisering.
Lediga platser: Ja
Ansökan öppnar: 1 mars 2024
Antagningsvillkor: Se "Antagningsvillkor"
Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)
Internat: Nej
Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2026
Kostnader: Depositionsavgift för lån av böcker och skåp
Kontakt: Ana Julia Sena och Catalina Muniz
E-post:
fritidsledare@glokala.se
Välkommen till Malmös fritidsledarutbildning. Glokala folkhögskolan står bakom stadens första och enda fritidsledarutbildning. Denna omfattande utbildning sträcker och över två år och har en inriktning mot Socialt ledarskap och områdesorganisering.
Utbildningens lokala profil inriktar sig på ett samhällsförändrande fritidsarbete för att skapa en positiv och jämlik fritid för stadens unga människor.
Utbildningen är helt kostnadsfri.
Som fritidsledare jobbar du främst med barn och ungdomar på fritidsgård, skola eller öppen verksamhet. Du gör skillnad i människors liv genom att:
Utbildningen är anpassad till de behov och utmaningar som fritidsledare möter i dagens samhälle – där frågor om barn och ungas rättigheter står i centrum.
Fritidsledarutbildningen leds av lärare med lång erfarenhet av såväl fritidsledaryrket som av socialt ledarskap och lokal organisering.
Vår inriktning Socialt ledarskap och områdesorganisering betonar vikten av socialt ledarskap genom ett relationellt förhållningssätt. Genom Glokalas breda nätverk får du möjlighet att delta i stadens växande rörelser samt möta och utveckla kunskaper inom lokal organisering.
Utbildningen består av både teoretiska och praktiska moment. I utbildningen ingår två praktikperioder samt studiebesök i relevanta verksamheter. Dina egna erfarenheter och kunskaper ses som en viktig resurs i kursen, där vi lär av varandra och tillsammans.
Efter att du har avslutat utbildningen får du goda chanser till jobb, enligt senaste undersökningen från fritidsledarskolorna.se får 95 % arbete efter utbildningen.
Du ansöker via SchoolSoft där du skapat ett konto och sedan fyller i ansökningsformuläret. Ansök senast den 23 april!
Efter mottagen ansökan går vi igenom den och ser efter om du är behörig. Om ansökan inte är komplett skickas begäran om komplettering.
En kallelse till intervju skickas ut via mail till alla behöriga sökande. Intervjun genomförs i form av ett samtal.
Efter genomförda intervjuer och när antagningsprocessen är klar, får du ett antagningsbesked den 15 maj via mail. Du som inte antas direkt kan bli reserv under förutsättning att du uppfyller de antagningskrav som finns.
Om du har blivit antagen till kursen och fortfarande är intresserad av att börja hos oss, behöver du bekräfta platsen. Du är först garanterad en plats hos oss när du tackat ja till den. Det är viktigt att du bekräftar din plats, eftersom den annars kan gå vidare till nästa sökande.
Om du placeras som reserv antas du till kursen om någon lämnar återbud.
Vi arbetar löpande med reservlistan fram till kursstart.
För antagningsprocessen till fritidsledarutbildningen på Glokala Folkhögskolan ansvarar lärarlaget.
Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://glokala.se/fritidsledare
Fler kurser inom: Lärarassistent
Mitt i Malmö ligger Glokala Folkhögskolan, en skola full av värme och gemenskap. Här får du allt du behöver för att kunna ta nästa steg i livet. Glokala Folkhögskolans blandade kursutbud kännetecknas av folkbildning, kreativitet och samhällsengagemang. Vi tänker globalt och agerar lokalt. Välkommen till Glokala!
Postadress:
Glokala folkhögskolan
Lantmannagatan 34
214 48 Malmö
Telefon:
040-88 225 (mån–fre 10–12)
E-post:
info@glokala.se
Webbadress:
https://glokala.se/
Här respekteras våra åsikter
Rebecka Wallin och Behice Tosun läser yrkeskursen Elev- och lärarassistent. För dem har den tidiga praktiken avgörande betydelse för att lättare kunna koppla momenten i utbildningen till konkreta situationer.