Deltagarna bjuder på Holma Folkhögskolas allmänna kurs

"Deltagarna bjuder" är ett stående inslag i pedagogiken på Holma Folkhögskola. Genom att ta vara på förmågor och berättelser i gruppen har alla deltagare berikats med kunskaper rörande en bred skara ämnen. Nu tar Allmän kurs nästa steg när man via skolans hemsida bjuder in alla som vill att ta del av arbeten och erfarenheter på kursen.

Det var när biträdande rektor Jonas Wilson såg deltagaren Jonathan Palmérs humoristiska redovisning om Egyptisk mytologi som han tog beslutet. Saker som sker på Allmän kurs ska börja kommuniceras på Holma Folkhögskolas hemsida.

- Jag har tänkt på det förut. Våra deltagare bär på förmågor, perspektiv och berättelser som är värda en bred publik. Det kan handla om praktiska saker som att snickra en bänk eller ta hand om nässlor men också texter och redovisningar som produceras på kursen. I Jonathans fall var det humoristiskt, men andra gånger blir det tankeväckande, ja till och med gripande.

I början av maj skapades sidan, ett par inlägg har publicerats och fler är på gång.

- Vi hinner inte få in så många innan semestern, men det är roligt att flera redan sagt att de vill bidra. Det känns som om sidan innebär vinster för alla inblandade. Skolan får en levande hemsida, deltagarna upplever att deras färdigheter uppmärksammas och läsarna får en inblick i vad som händer på vår allmänna kurs, säger Jonas Wilson.

Holma Folkhögskolas sida för Allmän kurs kan du läsa om kursen, ansöka till höstterminen och ta del av det Jonathan och andra deltagare bjuder på!

Alla nyheter