Lär dig leva hållbart och bli klar med gymnasiet samtidigt

Nya inriktningar på Holma folkhögskolas allmänna kurs

Nu startar Holma Folkhögskola två nya inriktningar på sin allmänna kurs. Syftet är att ge deltagare chans att fokusera på det de är mest intresserade av. Inte minst öppnas en fin möjlighet för alla som vill nå högskolebehörighet och samtidigt ta del av Holmas profilämnen inom miljö och odling.

Till vårterminen 2022 satsar Holma folkhögskola på två nya inriktningar på sin allmänna kurs: Bas och Det hållbara livet.

- Vi har märkt att vår allmänna kurs främst tilltalar två olika grupper. Den ena gruppen vill fokusera på gymnasiets ämnen såsom språk, samhällskunskap och matematik. Den andra gruppen söker sig till oss för att de är nyfikna på skolans lärmiljöer och profil, med möjlighet att lära sig om ekologisk odling, skogsträdgårdar, matlagning, permakultur med mera, säger Jonas Wilson, biträdande rektor på Holma.

Genom inriktningarna Bas och Det hållbara livet ges deltagare chans att fokusera på det de är mest intresserade av. Även om inriktningarna är olika så har de gemensamt att de ligger på gymnasienivå och leder till behörighet för högskolestudier. Under stor del av veckan läser inriktningarna tillsammans.

- Vi vill upprätthålla en känsla av sammanhållning för dem som går på allmän kurs. Tre dagar i veckan följer alla samma schema, vilket leder till möten mellan människor med olika bakgrund, förutsättningar och framtidsdrömmar. Det känns viktigt för det leder till förståelse för sin egen och andras tillvaro i samhället, säger Jonas Wilson.

Ansökningsperioden till allmän kurs och andra utbildningar på Holma Folkhögskola pågår fram till den 15 november.

Läs mer om skolans kurser och ansök på www.holmafolkhogskola.se.