Kulturprojektkursen (1 termin)

Ansök nu

Hur gör man egentligen för att kunna överleva som kulturarbetare? Och vad krävs för att gå från världens bästa idé till projekt och verklighet?

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd:

Ansök senast: 2022-05-01

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ingen särskild behörighet krävs, utan intag sker på basis av din projektidé.

Kostnader: För material m.m. utgår en kostnad. För mer information om denna besök skolans hemsida. I kursavgiften ingår även ett medlemskap i ett frilanskontor med bland annat replokaler, klipprum och black box.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 20 dec 2022

Plats för kursen: Malmö

Kontakt:
Brita Björs

Telefon:
E-post:
brita.bjors@skurupfridhem.se


OBS!
Ansök senast
2022-05-01

På Kulturprojektkursen hittar du en trygg och kreativ miljö där du kan testa dina idéer, bygga nätverk och lära i mötet med andra i samma situation. Du får också verktyg som gör att du bättre kan hantera livet som kulturarbetare där du ofta får vara din egen formgivare, fotograf, pr-strateg, konstnärlig ledare och revisor. Kursen är en heltidsutbildning som ges på halvdistans med lokaler i Malmö, vilket innebär att vi har undervisning en vecka i månaden och den övriga tiden ägnas åt eget projektarbete, handledning samt hemuppgifter.

Vem kan söka?
Alla som sysslar med någon form av kultur är välkomna. Det kan vara du som till exempel är filmare, musiker eller författare och som vill lära dig att nå ut med din konst och bli mer av en entreprenör. Det kan vara du som tycker att stan saknar den där mötesplatsen som du alltid drömt om eller vill starta en podcast om kombucha och jazz. Eller så är det du som drömmer om en ny slags kulturorganisation som förändrar världen! Tveka inte att höra av dig för att kolla om din idé skulle passa Kulturprojektkursen. Chansen att den gör det är stor.

Två varianter
Utbildningen finns i två varianter. Kulturprojektlinjen är ettårig och är en eftergymnasial utbilding, och Kulturprojektkursen sträcker sig över en termin och är på folkhögskolenivå.

Den extra tid som finns i linjen är perfekt om du är i början av ditt projekt. Fokus är att hitta och utforma ditt projekts identitet både visuellt och innehållsmässigt. Men linjen ger också en förudjupad kunskap i kulturbranschens förutsättningar, konceptutveckling och projektledning.

Om du därtemot redan kommit en bit i ett redan befintligt projekt kan en termin på kulturprojektkursen vara det bästa. Fokus ligger på att kommunicera ut, förpacka, söka pengar och skapa event kring ditt projekt.

Vår verktygslåda
Vi som undervisar på kursen har alla bakgrund som yrkesverksamma journalister, fotografer, konstnärer, filmare, musiker och kommunikatörer. Tillsammans har vi satt ihop ett program som strävar efter att vara både praktisk och inspirerande.

  • Produktion och livet som frilansare.
  • Skapande.
  • Event och kommunikation.
  • Kultur och kollektiva processer.
  • Ledarskap och etik.

Läs mer på: https://www.skurupsfolkhogskola.se/Utbildningar/Kulturprojektutbildningarna

Lokaler i Malmö
Kulturprojektkursen har sin undervisning i Malmö men är en del av Skurups Folkhögskola. Vi tar det bästa av båda världarna och använder vår adress för att bygga nätverk och anordna events i Malmö, och våra rötter i kulturutbildningarna i Skurup för att kunna erbjuda kvalificerad och relevant handledning oavsett ditt projekts inriktning.

Låt inget stå i din väg
Förmågan att lyckas beror också på vilka förutsättningar man haft i livet, yttre omständigheter och det egna självförtroendet. Kultur är till för alla och därför jobbar vi aktivt på att få en bred representation där alla kan känna sig välkomna. Hos oss hittar du en snäll och kreativ miljö som tror på dig, utmanar dig och ger dig professionella tips och praktisk kunskap. Allt är möjligt om du vågar och är beredd att kämpa.

Vill du ge dig själv chansen att göra det du drömmer om?

Då är du välkommen till oss!

Ansökan
Gå till ansökan.

Ansökan ska innehålla följande:

  • Fullständigt ifylld ansökningsblankett.
  • Betygskopior som visar din högsta utbildningsnivå.
  • Personligt brev där du berättar om dig själv, din bakgrund och dina önskemål om framtiden.
  • Projektbeskrivning där du berättar om ditt projekt. Var befinner du dig i processen? Vad vill du utveckla? Vad skulle du behöva hjälp med? Varför brinner du för ditt projekt?