Teknisk pedagog

Ansök nu

Höstterminen 2021 startade vi en ny kurs som heter pedagogisk tekniker och teknisk pedagog. Detta är en yrkesprofilerande kurs för personer som har stor vana av att ta itu med tekniska problem i vardagen, och som vill jobba med teknisk support eller liknande uppgifter.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd:

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 jun 2022

Plats för kursen: Malmö

Kontakt:
Arvida Svenske

Telefon:
E-post:
arvida.svenske@skurupfridhem.se


Utbildningen är en termin och ges dagtid på heltid i Malmö.

I kursen varvas lektioner med praktiska moment och besök av gästlärare som arbetar med teknisk support på olika sätt. Vissa moment kan genomföras på distans via digitala medier.

Under kursens gång får deltagarna lära sig att förklara teknik enkelt och förståeligt, arbeta effektivt och hur man själv snabbt lär sig hantera och navigera i nya system.

Folkhögskolan är en unik utbildningsform som bygger på folkbildning, vilket innebär att fokus ligger på individens behov och gruppens gemensamma lärande, och att deltagarna och gruppen har stort inflytande över kursens innehåll och upplägg.

Att kursen är "yrkesprofilerande" innebär att kursen riktar sig till deltagare med förkunskaper som de skaffat sig på egen hand, och att dessa kunskaper och färdigheter kartläggs under kursen och utvecklas vidare till en yrkesprofil som passar många olika uppdrag och tjänster.

Kursen är studiemedelsberättigad.

Ansökan
Ansökning för vårterminen 2022 är öppen. Ansök här!

 

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.skurupfridhem.se/Utbildningar/Teknisk-pedagog