• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  20 dec 2023
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Har du inte läst färdigt gymnasiet? Du kanske saknar betyg i några få ämnen eller behöver läsa in hela? Hos oss läser du Allmän kurs som ger behörighet att söka studier på högskolenivå.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024 - 31 maj 2024

Kontakt: Sofia Karlsson

Telefon: 042385616

E-post:
sofia.karlsson@folkuniversitetet.se

Folkbildningspedagogiken – att lära tillsammans

Vi erbjuder samma kurser som vanliga gymnasieutbildningen men vårt fokus ligger på att lära tillsammans och av varandra. Detta gör vi i lärarledda mindre grupper där läraren har nära kontakt med dig som deltagare. Vi kombinerar tematisk undervisning med ämnesmässigt indelad undervisning. Att läsa tematiskt innebär att vi utifrån ett tema väver in de olika huvudämnena i undervisningen.

Vår inriktning - urban profil

Södra ligger på Söder, mitt i staden. Vi har som mål att ta skolan ut i staden och ta staden in i skolan. Undervisningen bedrivs lika mycket ute i staden i samverkan med institutioner, organisationer, medier och föreningar som i skolan, dit vi bjuder in våra samverkansparter. Lärandet sker i mötet med verkligheten lika mycket som i arbetet med läroböcker. 

Ta reda på mer om skolan här

https://www.folkuniversitetet.se/vara-skolor/folkhogskolor/sodra-folkhogskolan-i-helsingborg/ 

Vem kan söka till Allmän kurs?

Du som saknar fullständig gymnasieutbildning. Vi vill att du har fyllt 18 år när kursen börjar och har kunskaper motsvarande grundskolan i ämnena svenska, matematik och engelska. Vi har extrahjälp i samtliga kurser för de deltagare som behöver.

I centrala Helsingborg

Vi ligger på Trädgårdsgatan 25 Helsingborg (5 minuters gångväg från Knutpunkten).

Efter avslutad kurs

Kursdeltagaren har behörighet att söka vidare till högskola, universitet eller annan yrkesutbildning som kräver gymnasiebehörighet.

Fler kurser inom: Gymnasienivå

Södra folkhögskolan i Helsingborg

Har du inte läst färdigt gymnasiet? Du kanske saknar betyg i några få ämnen eller behöver läsa in hela? Hos oss läser du Allmän kurs som ger behörighet att söka studier på högskolenivå. Men inte endast det, läs vidare!

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra folkhögskolan i Helsingborg
Trädgårdsgatan 25
252 25 Helsingborg

Telefon: 0730-47 72 17
E-post: midia.osman-taha@folkuniversitetet.se
Webbadress: http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Folkhogskolor/sodra-folkhogskolan-helsingborg/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln