Södra Stockholms folkhögskola, filial Helsingborg

På vår filial i Helsingborg läser du Allmän kurs som ger behörighet att söka till studier på högskola eller universitet. Vi riktar oss till dig som av någon anledning inte läst färdigt gymnasiet, du kanske saknar betyg i några få ämnen eller behöver läsa in hela gymnasiet.

Bild. Glada deltagare på Södra Stockholms folkhögskolas filial i Helsingborg.

Folkbildningspedagogiken – att lära tillsammans

Vi erbjuder samma kurser som vanliga gymnasieutbildningen men vårt fokus ligger på att lära tillsammans och av varandra. Detta gör vi i lärarledda mindre grupper där läraren har nära kontakt med dig som deltagare. Vi kombinerar tematisk undervisning med ämnesmässigt indelad undervisning. Att läsa tematiskt innebär att vi utifrån ett tema väver in de olika huvudämnena i undervisningen.

Vår inriktning - urban profil

Södra ligger på Söder, mitt i staden. Vi har som mål att ta skolan ut i staden och ta staden in i skolan. Undervisningen bedrivs lika mycket ute i staden i samverkan med institutioner, organisationer, medier och föreningar som i skolan, dit vi bjuder in våra samverkansparter. Lärandet sker i mötet med verkligheten lika mycket som i arbetet med läroböcker. 

Läs mer om kursen här

www.folkuniversitetet.se/sodra-fhs

Vem kan söka till Allmän kurs?

Du som saknar fullständig gymnasieutbildning. Vi vill att du har fyllt 18 år när kursen börjar och har kunskaper motsvarande grundskolan i ämnena svenska, matematik och engelska. Vi har extrahjälp i samtliga kurser för de deltagare som behöver.

I centrala Helsingborg

Vi ligger på Gasverksgatan 17 i Helsingborg (10 minuters gångväg från Knutpunkten) och är en filial till Södra Stockholms folkhögskola.

Efter avslutad kurs

Kursdeltagaren har behörighet att söka vidare till högskola, universitet eller annan yrkesutbildning som kräver gymnasiebehörighet.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Filialen är anpassad för personer med funktionsnedsättning.

Hitta hit

Postadress:
Gasverksgatan 17, plan 4.
252 25 Helsingborg

Telefon: 0708-385612

E-post:
tomas.jahn@folkuniversitetet.se

Webbadress:
www.folkuniversitetet.se/Skolor/Folkhogskolor/sodra-folkhogskolan-helsingborg

Huvudman:
Folkuniversitetet
http://www.folkuniversitetet.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Andra utbildningar på skolan:

Etableringskurs på folkhögskola