Till jobb inom gröna näringarna

Ansökan stängd

Till jobb inom gröna näringarna

Åsa folkhögskola

Ansökan stängd

Till jobb inom gröna näringarna

en ny kurs i samverkan med Arbetsförmedlingen, Flens kommun och Lantbrukarnas riksförbund i Sörmland (LRF).

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 13 veckor (obs. 26-veckor lång för nyanlända som omfattas av Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag)

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 12 nov 2021

Kontakt:
Ebba Tannlund

Telefon: 070 531 5288
E-post:
ebba.tannlund@asafolkhogskola.se


Fler kurser inom: Flora och fauna , Odling , Prova på-kurser , Djur

Kursen riktar sig till dig som vill arbeta inom det gröna näringslivet: lantbruk, skogsvård och djurhållning. I kursen varvas teori med praktiska övningar och studiebesök för att du ska få en bred överblick och förståelse för svensk lantbrukssektor och dess samspel med det övriga samhället. Syftet med kursen är att få dig att vilja fortsätta studera eller arbeta inom de gröna näringarna. Förutom att stimulera din nyfikenhet och motivation vill vi att studierna ska ge dig möjlighet att växa som människa och att känna att du kan påverka din livssituation.

 

Kurslängd

Till jobb inom gröna näringarna är en 13-veckor lång orienterande folkhögskolekurs (obs. 26-veckor lång för nyanlända som omfattas av Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag). Kursen är ett samarbete mellan LRF i Sörmland, Arbetsförmedlingen och Flens kommun och genomförs på Åsa folkhögskolan som är utbildningssamordnare och ansvarig för kursens upplägg.

 

Vem kan söka?

Samarbetspartnerna strävar efter att möta flera olika målgrupper, att erbjuda fler deltagare med olika bakgrund och skilda intressen möjlighet till att delta i kursen. Därför vänder den sig till dig som är:

Ansökan

Du som är intresserad av och nyfiken på hur svensk lantbrukssektor fungerar, ta kontakt med Arbetsförmedlingen och berätta att du vill gå Till jobb inom gröna näringarna på Åsa folkhögskola.
 
 
För dig som omfattas av Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag, kommer kursen vara 26-veckor lång, och du kommer att få stöd i form av t.ex. yrkessvenska samt studieförberedande och arbetsförberedande insatser
 
 
Om du är bosatt i Flen eller Katrineholm och får försörjningsstöd, kan du bli erbjuden en studieplats via kommunen. 
 
Du som vill lära dig mer om natur och lantbruk samt funderar på att jobba eller studera mer inom yrken kan också söka kursen. Gör din ansökan HÄR. Bifoga även personligt brev (där du berättar varför du vill gå kursen, t.ex. om du är intresserad av att arbeta inom lantbruket eller skogen), personbevis för studier / LMA-kort eller dylikt och ditt senaste betyg (t.ex. grundskole-, gymnasiebetyg). Efter sista ansökningsdag kallar vi till intervju och presentation av skolan och kursen. Sista ansökningsdag: 16 augusti 2021.
 

Kursstart

23 augusti 2021.

 

Information

För mer information kontakta:

Ebba Tannlund, 070 531 5288
Kurssamordnare
Åsa folkhögskola

 

Williams Pereira M.070 - 609 98 86
Administrativ chef och kursutvecklare
Åsa folkhögskola

 

Vi kallar alla sökande till intervju oavsett om du har anvisats att söka av Arbetsförmedlingen, kommunen eller vid extern ansökan.

 

Utvärdering av kursen

 

Under kursens gång kommer kontinuerlig dialog föras mellan samarbetspartnerna. Kursen kommer att utvärderas dels internt på Åsa folkhögskola och dels med samtliga partner. Efter utvärdering och tidigast den 1 juli 2021 kommer Åsa folkhögskola att besluta, i samråd med Arbetsförmedlingen, Flens och Katrineholms kommuner, om en ny kursomgång.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.asa.fhsk.se/gronanaringarna