Allmän kurs är för dig som inte har avslutat grundskolan eller gymnasiet. Förutom viktiga kunskaper för livet kan du få behörighet för att studera vidare på t.ex. högskola eller yrkesutbildning.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste vara minst 18 år för att studera på folkhögskola.

Kostnader: Kostnader för läromedel, studiebesök och visst material är 750 kr/termin. Du som inte bor på skolans internat får också betala en avgift på 1000 kr/termin, i den avgiften ingår bl.a. förmiddagsfika, städning och kopiering.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 7 jan 2021 - 4 jun 2021

Kontakt:
Susanne Holmgren

Telefon: 0157-69532
E-post:
susanne.holmgren@asafolkhogskola.se

Förutom viktiga kunskaper för livet kan du få behörighet för att studera vidare på t.ex. högskola, universitet eller yrkesutbildning.

Syfte

På folkhögskolan arbetar vi på ett annat sätt än i den traditionella gymnasieskolan. Du studerar utifrån dina egna förutsättningar. Förutom att ge dig ämneskunskaper för fortsatta studier vill vi att studierna ska ge dig möjlighet att växa som människa.

Kursinnehåll

Du läser de gymnasiegemensamma ämnena svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik, historia, religion, samhällskunskap och naturkunskap. Svenska, engelska och matematik är uppdelad i olika nivåer beroende på dina förkunskaper.  Vi läser utifrån folkhögskolans arbetsformer som prioriterar samtal, diskussion och deltagarinflytande. Då vi inte använder oss av prov är det av högsta vikt att du är närvarande på lektionerna för att utvecklas, dela med dig av tankar och erfarenheter och för att dina lärare ska kunna hjälpa dig framåt i din utveckling. För hög frånvaro kan leda till avbrott i studierna.

Gemensamma aktiviteter

Vi jobbar med demokrati, vilket innebär att du som deltagare har möjlighet att påverka dina studier, bl.a. genom skolråd och miljöråd. På folkhögskolan tror vi på gemenskap. Gemenskap skapas när människor möts och delar med sig av sig själva. 

Intyg

Efter avslutad kurs får du ett kursintyg som visar att du har gått kursen. Har du läst på gymnasienivå har du möjlighet att få omdöme och behörighetsintyg med vilka du sedan kan söka vidare till bl.a. högskola, universitet och yrkeshögskola.

Kurslängd

1-3 år om du är färdig med grundskolan.

Förkunskaper

Du bör ha klarat av det mesta av grundskolan.

 

Kontakt

För mer information kontakta:

 

Susanne Holmgren  tel: 0157-695 32. 

Kursstart

7 januari 2021.

 

Ansökan

Ansökan görs här. Bifoga även personligt brev, personbevis och ditt senaste betyg (t.ex. grundskole-, gymnasiebetyg). Efter sista ansökningsdag kallar vi till intervju och presentation av skolan och kursen. Vi ringer också på referenser. Sista ansökningsdag: 11 november 2020.

Internat

Du kan bo på skolans internat när du går kursen. 

 

Kostnader

Kostnader för läromedel, studiebesök och visst material är 750 kr/termin. Du som inte bor på skolans internat får också betala en avgift på 1000 kr/termin, i den avgiften ingår bl.a. förmiddagsfika, städning och kopiering.

 

CSN

Kursen är CSN-berättigad. Har du studerat tidigare med studiestöd kan det vara bra att undersöka hur många studieveckor du har kvar. För mer information se www.csn.se eller ring vår studievägledare Susanne Holmgren 0157-695 32.

 

Busskort

Som deltagare på Allmän kurs får du ett busskort av oss för att du ska kunna resa mellan Katrineholm respektive Flen och skolan. Detta gäller inte för de som bor på vårt internat.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Syftet med kursen är att du ska utvecklas på ett personligt plan samt få grundskole- eller gymnasiebehörighet.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.asa.fhsk.se/allmankurs