Mindfulness

Sommar/helg/veckokurs Åsa folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Hur kan man lära sig Mindfulness? Ibland är det bara att prova på och uppleva. Särskilt när det handlar om ett personligt förhållningssätt och en väg till sig  själv.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 11 jul 2022 - 15 jul 2022

Kostnader: 4 790 kronor, i priset ingår alla måltider samt boende i dubbelrum. Ordnar du eget boende blir kostnaden 3 830 kronor, och då ingå alla måltider. Enkelrum kan bokas i mån av tillgång och mot ett tillägg på 220 kr/natt.

Kontakt: Åsa folkhögskola

Telefon: 0157-69508

E-post:
sommarkurser@asafolkhogskola.se

Vad är Mindfulness egentligen? Du har säkert hört talas om tekniken och eventuellt känner någon som utövar det och mår bra. “Medveten närvaro” och “konsten att vara här och nu” står det i ett flertal texter, men hur hittar man dit? Genom en individuell resa som man kan göra tillsammans. Sök till vår upplevelsebaserade sommarkurs i Mindfulness där du kommer att ägna dig åt att känna, vara, meditera, öva och hitta ditt inre lugn. 
 
Vi kommer att öva sittande, liggande och gående. I mindfulnessmeditationen kan du vara precis som du är. Krävs inga speciella färdigheter. Finns inget rätt eller fel. Du övar upp ett nytt och skönare förhållningssätt - mer observation och mer icke-värderande-acceptans.
 
Vi på Åsa tror att genom att få uppleva och njuta av den fantastiska naturen i skolans närhet, får du möjlighet att återskapa balans i både kropp och sinne, hitta till dig själv, till nuet. Med en vecka i lugn och ro med praktiska övningar, meditation och otroligt vältillagad mat får du möjlighet att lära dig många värdefulla verktyg. Du får träna din hjärna att uppmärksamma och fånga upp saker som du mår bra av. Då kan det vara lättare att hitta sådant som ger glädje och tillfredsställelse i livet. 
 
Ta gärna med egen yogamatta.
 

Kurstid:

Måndagen den 11 juli till fredagen den 15 juli.
 
Första kursdagen börjar med gemensam lunch kl. 11:30. (För de som ska bo på skolan går det bra att registrera sig i receptionen från kl. 11:00.) Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika kl. 14:30. Övriga kursdagar börjar kl. 8:30 och avslutas ca kl. 17:00.
 

Kostnad:

4 790 kronor, i priset ingår alla måltider samt boende i dubbelrum. Ordnar du eget boende blir kostnaden 3 830 kronor, och då ingå alla måltider. Enkelrum kan bokas i mån av tillgång och mot ett tillägg på 220 kr/natt. Om du önskar boende natten innan kursstart och/eller natten efter kursslut (så kallad "extranatt") kostar det 300 kr/natt.

Du får 15% rabatt på kursavgiften vid anmälan till minst två sommarkurser, alternativt fri logi under lördag-söndag om kurserna är på varandra följande. 

Du kommer att få en faktura i god tid innan sista betalningsdag. Om kursen ställs in får du självklart tillbaka dina pengar. Om du själv lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart får du tillbaka de pengar du har betalat in.

Inga förkunskaper krävs. Ta gärna med egen yogamatta.
 

Kursledare:

Tinna Stille Öster är beteendevetare med utbildning i kognitiv beteendeterapi, MI och coaching. Hon har bred erfarenhet av rehabilitering i allmänhet och i missbruksvård i synnerhet. Tinna jobbar till vardags som beteendevetare inom företagshälsovård. Sedan 2005 har mindfulness alltid funnits med i hennes arbete när hon leder grupper eller klienter i enskilda samtal. Hon har tidigare lett flera kurser i Mindfulness på Åsa folkhögskola samt på Folkuniversitetet i Norrköping.
 

Anmälan:

Anmäl dig via Åsa folkhögskolans hemsida. Där kan du också läsa mer om kursen. Sista anmälningsdag är 7 juni 2022.
 
Kontakt:
Du är alltid välkommen att kontakta oss, det gör du antingen på tel: 0157-69527 eller via e-post: sommarkurser@asafolkhogskola.se

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://asa.fhsk.se/Kurser/Sommarkurser/category/5198/Mindfulness-11-15-juli

Åsa folkhögskola

Det hörs, syns och känns att man går på Åsa folkhögskola. Skolan ligger vackert i Sörmland, nära järnvägsknutarna Katrineholm och Flen. Du bor billigt på vårt internat. Åsa är en mötesplats för folk från världens alla hörn. Deltagare med särskilda behov har möjlighet till hjälpmedel. Nästan alla skolans lokaler är anpassade för rörelsehindrade. Ett flertal hörslingor finns.

Läs mer om skolan

Postadress:
Åsa folkhögskola
Åsa folkhögskola
641 64 Sköldinge

Telefon: 0157-695 00 (växel)
E-post: info@asafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.asa.fhsk.se/