Allmän kurs - svenska som andraspråk

Ansökan stängd

Allmän kurs - svenska som andraspråk

Åsa folkhögskola

Ansökan stängd

Allmän kurs - svenska som andraspråk, riktar sig till dig som har annat modersmål än svenska.  Kursen är på grundläggande nivå med möjlighet till behörighet på grundskolenivå. Det är en kurs som passar dig som har som mål att läsa in behörigheter och förbereda dig inför fortsatta studier på gymnasienivå eller yrkesutbildningoch att komma vidare i din språkutveckling.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år 1-5 terminer

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Svenska motsvarande SFI-D.

Kostnader: Kostnader för läromedel, studiebesök och visst material är ca 750 kr/termin. Du som inte bor på skolans internat får även betala en avgift på 1000 kr/termin i den avgiften ingår bl.a. försäkringar, busskort, förmiddagsfika, städning och kopiering.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 dec 2021

Kontakt:
Mikael Rydholm

Telefon: 0157-69500
E-post:
mikael.rydholm@asafolkhogskola.se


Syfte

Basen i den här kursen är ­svenska språket. Du övar på att läsa, skriva, prata och förstå ­­­­svenska men studerar också andra ­grundläggande ämnen och får prova på att jobba både praktiskt och kreativt. Efter avslutade studier får du ett intyg som visar kursens innehåll.  Du kan också få ett intyg på att du har kunskaper i matematik, samhällsorienterande och naturorienterande ämnen motsvarande målen för vuxenutbildningen. 

Kursinnehåll

Du studerar svenska som andraspråk, matematik, samhälls- och naturorienterade ämnen. På en folkhögskola är det viktigt att du som deltagare är med och påverkar dina studier och vi försöker alltid att hjälpa dig att lära dig nya saker utifrån dina egna erfarenheter. Vi använder oss av Chromebooks, digitala klassrum och andra program som är användbara i undervisningen. De digitala klassrummen kan också användas i händelse av distansstudier.

Gemensamma aktiviteter

På folkhögskolan tror vi på gemenskap. Gemenskap skapas när människor möts och delar med sig av sig själva. Vi vill skapa en skola tillsammans, en skola där alla kan mötas i olika gemensamma aktiviteter och på så sätt bidra till ett aktivt mångfaldsarbete. Allt i enlighet med folkbildningstanken och Agenda 2030. 

I klassrummen jobbar vi med och pratar mycket om ­demokrati och här finns också möjlighet till utveckling genom att engagera dig i skolrådet.

Kurslängd

1-5 terminer.

Förkunskaper

Svenska motsvarande SFI D.

Kontakt

För mer information kontakta:

Mikael Rydholm

Tel: 0157-695 00

Kursstart

10 januari 2022.

Ansökan

Du ansöker till kursen via ett webbformulär i folkhögskolornas gemensamma plattform Schoolsoft. Där registrerar du ett konto som kan användas för att söka fler utbildningar hos oss eller på andra folkhögskolor. På ”Mina sidor” i Schoolsoft kan du sen följa vad som händer med din ansökan. 

Bifoga även personligt brev, personbevis / LMA-kort eller dylikt och ditt senaste betyg (t.ex. grundskole-, gymnasie- eller SFI-betyg). Antagningen sker i två steg. Efter sista ansökningsdag gör vi ett första urval där vi bl.a. kontrollerar att du har rätt ­förkunskaper, sedan kallar vi till intervju. 

Internat

Du kan även bo på skolans internat när du går kursen.

Läs mer om kursen på vår hemsida.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.asa.fhsk.se/allmankurssvenskasomandrasprak