Allmän kurs - svenska som andraspråk

Ansök nu

Allmän kurs - svenska som andraspråk

Åsa folkhögskola

Ansök nu
Allmän kurs - svenska som andraspråk är för dig som inte har avslutat svenska som andraspråk på grundskolan.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år 1-5 terminer

Ansök senast: 12 november 2021

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Svenska motsvarande SFI C respektive SFI D.

Kostnader: Kostnader för läromedel, studiebesök och visst material är 550 kr/termin (HT 2021) . Du som inte bor på skolans internat får även betala en avgift på 500 kr/termin (OBS! HT 2021), i den avgiften ingår bl.a. städning och kopiering.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 dec 2021

Kontakt:
Mikael Rydholm

Telefon: 0157-69500
E-post:
mikael.rydholm@asafolkhogskola.se


OBS!
Ansök senast
12 november 2021

Syfte

Basen i den här kursen är ­träning av det svenska språket. Du övar på att läsa, skriva, prata och förstå ­­­­svenska men studerar också andra ­grundläggande ämnen och får prova på att jobba praktiskt och kreativt.

Kursinnehåll

Du studerar svenska som andraspråk, matematik, samhällskunskap och biologi. Du får också tid och hjälp att träna extra på de olika ämnena i vår studieverkstad. På en folkhögskola är det viktigt att du som deltagare är med och påverkar dina studier och vi försöker alltid att hjälpa dig att lära dig nya saker utifrån dina egna erfarenheter. Vi använder oss av Chromebooks och Googles lärplattform G Suite for Education.

Gemensamma aktiviteter

Ibland bryter vi den vanliga undervisningen och gör något gemensamt med de andra kurserna på skolan. Det kan handla om temadagar av olika slag, kulturinslag, utflykter osv. Vi jobbar också med demokrati och du kan vara med och påverka dina studier bl. a genom skolråd och miljöråd.

Kurslängd

1-5 terminer.

Förkunskaper

Svenska motsvarande godkänd SFI C-nivå och är på väg mot D.

Kontakt

För mer information kontakta:

Mikael Rydholm

Tel: 0157-695 00

Kursstart

10 januari 2022.

Ansökan

Du ansöker till kursen via ett webbformulär i folkhögskolornas gemensamma plattform Schoolsoft. Där registrerar du ett konto som kan användas för att söka fler utbildningar hos oss eller på andra folkhögskolor. På ”Mina sidor” i Schoolsoft kan du sen följa vad som händer med din ansökan. 

Bifoga även personligt brev, personbevis / LMA-kort eller dylikt och ditt senaste betyg (t.ex. grundskole-, gymnasie- eller SFI-betyg). Antagningen sker i två steg. Efter sista ansökningsdag gör vi ett första urval där vi bl.a. kontrollerar att du har rätt ­förkunskaper, sedan kallar vi till intervju. 

Internat

Du kan även bo på skolans internat när du går kursen.

Läs mer om kursen på vår hemsida.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.asa.fhsk.se/allmankurssvenskasomandrasprak