Boxas och berätta

Ansökan stängd
Skola:
Åsa folkhögskola
Plats:
Sköldinge - Södermanlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Boende i enkelrum på internatet kostar 5 600 kronor, inklusive kursmaterial och alla måltider. Du betalar en anmälningsavgift på 500 kronor. Ordnar du eget boende blir kostnaden för måltider samt material 3 600 kronor. Denna kostnad är obligatorisk.

Kontakt: Linn Benediktson

Telefon: 0157-695 08

E-post:
sommarkurser@asafolkhogskola.se

Ta på dig boxningshandskarna – och fatta pennan! I denna sommarkurs får du chansen att i ett slag utforska såväl boxningssportens grunder som ditt kreativa berättarjag.

Boxas och berätta är kursen för dig som längtar efter att ta plats: i din kropp och i ditt skrivande. Under veckan får du utforska ditt sinnliga och kreativa uttryck genom att både skriva och boxas under prestigelösa förhållanden.
Vi använder oss av skrivövningar, samtal och text för att närma oss både poesi och prosa, och väver samman orden med det som sker i träningssalen. Varje dag inleds eller avslutas med en timmes boxning. Under passen, som är anpassade för nybörjare, får du testa boxningens grunder.
Tillsammans skapar, svettas och skriver vi – och har roligt under tiden!

Målgrupp för kursen:
Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på att både boxas och berätta – men kanske inte tidigare vågat?! Inga förkunskaper krävs!
Till skrivpassen behöver du egen dator och/eller penna och skrivblock.Boxningshandskar, novellsamling och diktantologi ingår i kursavgiften.

Kursledare:
Katarina Diehl är utbildad skrivpedagog med mångårig erfarenhet av att jobba med och vägleda människor.
Lina Urtecho Karlsson är journalist och svensk mästare i boxning. Till sommaren är hon färdigutbildad skrivpedagog.
För mer information om kursen, följ boxas_och_beratta på Instagram. Vid frågor går det också bra att mejla till boxasberatta@gmail.com eller sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Kurstid:
Måndag 3 juli till och med fredag 7 juli 2023.
Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika klockan 14.30.
Övriga kursdagar börjar klockan 08.30 och avslutas cirka 17.00.

Kostnader:
Boende i enkelrum, inklusive alla måltider under kurstiden, kostar 5 600 kronor. I priset ingår en materialkostnad på 600 kronor.
Vid anmälan betalar du 500 kronor i anmälningsavgift. Önskar du extranatt, det vill säga boende natten före kursstart och/eller natten efter kursens slut, kostar det 450 kronor per natt.
Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider samt material 3 600 kronor. Obs! Denna kostnad är obligatorisk oavsett hur du väljer att bo.

Du faktureras under vecka 21 till den mejladress du anger vid anmälan.
Blir kursen inställd får du självklart tillbaka dina pengar. Återbetalning sker även om du lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart. Vid senare återbud behöver du uppvisa sjukintyg för att få pengarna tillbaka.
Anmälningsavgiften återbetalas ej vid återbud.

Anmälan:
Ett fåtal platser finns kvar. Anmäl dig här.

Mer info:
Mer om kursen, viktiga praktiska detaljer och information om skolan hittar du via denna länk.
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har fler frågor om kursen eller internatboendet. Ring 0157–695 08 eller mejla till: sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Fler kurser inom: Skriva Idrott

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Åsa folkhögskola

Det hörs, syns och känns att man går på Åsa folkhögskola. Skolan ligger vackert i Sörmland, nära järnvägsknutarna Katrineholm och Flen. Du bor billigt på vårt internat. Åsa är en mötesplats för folk från världens alla hörn. Deltagare med särskilda behov har möjlighet till hjälpmedel. Nästan alla skolans lokaler är anpassade för rörelsehindrade.

Läs mer om skolan

Postadress:
Åsa folkhögskola
Åsa folkhögskola
641 64 Sköldinge

Telefon: 0157-695 00 (växel)
E-post: info@asafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.asa.fhsk.se/