Textilt hantverk

Ansökan stängd
Skola:
Åsa folkhögskola
Plats:
Sköldinge - Södermanlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Boende i enkelrum på internatet kostar 5 650 kronor, inklusive kursmaterial och alla måltider. Du betalar en antagningsavgift på 500 kronor. Ordnar du eget boende blir kostnaden för måltider samt material 3 250 kronor. Denna kostnad är obligatorisk.

Kontakt: Linn Benediktson

Telefon: 0157-695 08

E-post:
sommarkurser@asafolkhogskola.se

Kom och ägna en sommarvecka åt textilt hantverk! Vi stickar och väver, provar nytt och utvecklar våra kunskaper. Både du som är nybörjare och du som hunnit lära dig grunderna har glädje av kursen.

Att behärska ett hantverk är frihet. Du bestämmer vad du vill göra och möjligheterna är vidsträckta. Med nystan och stickor kan du tillverka vantar, sockor, mössor, tröjor och mamelucker. Med en vävstol täcker du in resten! 

Kursen är mycket interaktiv och du får arbeta hela veckan under handledning, själv och i gott sällskap av gruppen. ”Händerna lär huvudet”, som kursledaren Rebecka brukar säga.

Till stickandet tar du med dig de garnnystan och stickor du behöver, så att du smidigt kan fortsätta när du åker hem. Tre vävstolar står redo att väva i, vilket blir en lättillgänglig introduktion till hantverket. Prova och se om det är något som passar dig.

Målgrupp för kursen:
Kursen vänder sig till såväl nybörjaren som dig som är kunnig inom hantverket.
För nybörjaren finns ett arbetsmaterial som öppnar dörren för fortsatt kunskapsinhämtning. Är du redan trygg i grunderna och vill testa nya tekniker – som att sticka med fyra stickor, sticka oktröja uppifrån och ner, sticka en kofta på rundsticka och klippa upp en steek, eller sticka med flera färger – så får du stöd och tips.
Vävningsmomentet vänder sig till nybörjare.

Tänk på att:
Ta med stickor och garn samt böcker eller mönster som intresserar dig.

Om kursledaren:
Rebecka Nerelius ägnar sig åt diverse textilt hantverk som stickning, virkning, broderi, vävning och sömnad. Förutom att hålla kurser tar hon uppdragsjobb för olika museer och myndigheter som museikonsult, och har även egen produktion och försäljning av olika textila produkter.
På Instagram heter Rebecka @egennerelius.
Har du frågor gällande kurser går det bra att mejla egennerelius@gmail.com.

Kurstid:
Måndag 1 juli till och med fredag 5 juli 2024.
Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika klockan 14.30.
Övriga kursdagar börjar klockan 08.30 och avslutas cirka 17.00.

Kostnad:
Boende i enkelrum, inklusive alla måltider under kurstiden, kostar 5 650 kronor. I priset ingår en materialkostnad för vävningen på 100 kronor.
Önskar du extranatt, det vill säga boende natten före kursstart och/eller natten efter kursens slut, kostar det 600 kronor per natt.
Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider 3 250 kronor. Obs! Denna kostnad är obligatorisk oavsett hur du väljer att bo.
Vid besked om kursplats betalar du 500 kronor i antagningsavgift.

Välkomstbrev och faktura skickas under vecka 21 till den mejladress du anger vid anmälan.
Blir kursen inställd får du självklart tillbaka dina pengar. Återbetalning sker även om du lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart. Vid senare återbud behöver du uppvisa sjukintyg för att få pengarna tillbaka.
Antagningsavgiften återbetalas ej vid återbud.

Anmälan:
Sista anmälningsdag är 19 maj. Anmäl dig r genom att skapa ett konto i Schoolsoft.

Mer info:
Mer om kursen, viktiga praktiska detaljer och information om skolan hittar du via denna länk.

Du är alltid välkommen att höra av dig om du har fler frågor om kursen eller internatboendet. Ring 0157–695 08 eller mejla till: sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Åsa folkhögskola

Det hörs, syns och känns att man går på Åsa folkhögskola. Skolan ligger vackert i Sörmland, nära järnvägsknutarna Katrineholm och Flen. Du bor billigt på vårt internat. Åsa är en mötesplats för folk från världens alla hörn. Deltagare med särskilda behov har möjlighet till hjälpmedel. Nästan alla skolans lokaler är anpassade för rörelsehindrade.

Läs mer om skolan

Postadress:
Åsa folkhögskola
Åsa folkhögskola
641 64 Sköldinge

Telefon: 0157-695 00 (växel)
E-post: info@asafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.asa.fhsk.se/