2dimensionell gestaltning - distans

Ansökan stängd

2dimensionell gestaltning - distans

Eskilstuna folkhögskola

Ansökan stängd

En kurs som riktar sig till dig som har arbetat med estetisk konstnärlig verksamhet tidigare och som vill vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper i grupp och med handledare.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
6 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökan öppnar 15 januari 2020. Du är minst 18 år. Tillgång till dator och internet och kamera för att kunna dokumentera ditt arbete. Tidigare erfarenhet inom estetiskt konstnärligt arbete

Kostnader: Kursen är kostnadsfri, men du står själv för allt ditt förbrukningsmaterial samt kostnader i samband med t.ex. resor eller studiebesök.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 6 sep 2021 - 7 mar 2022

Kontakt:
Anton Engvall

Telefon: 016 - 10 52 80
E-post:
anton.engvall@regionsormland.se


Under kursens gång kommer vi att ha 6 träffar där vi analyserar och diskuterar varje deltagares personliga process, slutsatser och resultat. Vi kommer att arbeta utifrån temat ”Landsbyggd” som vid varje träff behandlas via föreläsningar om konst med historiska, sociala, psykologiska och kulturella kopplingar. 

Du arbetar sedan hemma med de utmaningar och frågeställningar som intresserar dig. Tekniken kan variera mellan teckning, akvarell, olja eller akryl (deltagare som har tillgång till tryckpressar kan även jobba med grafik). 

Kursen förutsätter att du har tillgång till internet, en dator eller surfplatta och någon typ av kamera (mobilkamera går bra) för att du ska kunna dokumentera ditt arbete och dela med dig av din process. Kommunikationen sker huvudsakligen via e-post och en lärplattform där handledare kommer att finnas till hands vid utsatta tider.  

I lärplattformen kommer vi att föra en gemensam dialog och ta del av varandras bilder, men vi kommer även att föra enskilda samtal som gruppen inte kan ta del av.  Vi tror att det enskilda samtalet är viktigt för att varje deltagare ska känna sig trygg i sin process, med kursens handledare och i gruppen.

Teoretiska moment kommer att tillkomma då vi vill att deltagaren ska kunna formulera sig om sitt eget skapande i skrift, dels processen men även om innehåll och slutresultatet.