Kursinformation
Varje delmoment innehåller en del teori och genomgång av kritiska moment i förädlingsprocessen, sedan möjlighet att tillverka egna produkter i mindre grupper. Varje dag avslutas med gemensam provsmakning och reflektion.
Kursens mål
- Deltagaren får grundkunskaper i att förädla och konservera bär, frukt och grönt på ett säkert sätt.
- Att deltagaren inspireras till att krydda och smaksätta sina produkter efter sin egen smak.
- Ge deltagaren inspiration kring hur produkterna sedan kan användas i vardagsmaten.
Övrigt
Medtag eget förkläde och huvudbonad
Kostnad
850 kr
Förkunskaper
Inga förkunskaper
Kursplats
Eskilstuna matkultur på Närjeholmvägen samt skolköket i Eskilstuna folkhögskola. Delar av kursen sker utomhus om vädret tillåter
Lärare för Kursen
Karin Liljegren
Ansökan
Ansökan öppnar 17 december 2021. Först till kvarn, ansök senast 30 april
Obs! Vid för få sökande kommer kursen att ställas in.
Om du får förhinder och inte kan delta ska du meddela detta så snart som möjligt till skolans expedition; tfn: 016 - 10 52 80, e-post: etfhsk@regionsormland.se. Anmälan till kursen är bindande från att kursavgiften är betalad, återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisat sjukintyg.