Vill du bli vän med och förstå mer av din dator och din mobiltelefon? Vill du använda sociala medier för att hålla kontakt med släkt och vänner? Vill du kunna använda och spara bilder på olika sätt?

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 40%

Längd: 1 termin

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Efter att ansökningstiden gått ut antar vi fram till kursstart i mån av plats.

Kostnader: 500 kr för kaffe/te, service- och förbrukningsmaterial

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 25 sep 2019 - 18 dec 2019

Kontakt:
Eva Ogenborg

Telefon: 0155-29 20 80
E-post:
info@nykoping.fhsk.se

Kursens omfattning är 8-10 timmar per vecka, två dagar i veckan. Kurslängden är 12 veckor och vänder sig till dig som saknar eller har lite datorvana.

Vi börjar med att titta på hur datorn och mobilen är uppbyggd och fortsätter sedan att lära hur vi kan hantera teknik och appar. Vi undersöker vad ett användarkonto är och hur du kan skapa olika konton. Hur du surfar på ett säkert sätt och hur e-post fungerar får du också svar på.  

Efter introduktionen tittar vi på vad Internet är och vad du kan göra på nätet. Sen lär du känna din smarta telefon, undersöker molntjänster och leker lite  med mobilkamerans möjligheter till bra foton, och sedan spara bilder och filmer. 

I slutet av kursen lär vi om sociala medier (som Facebook, Instagram och Twitter) och testar hur ett Skype-samtal med video går till. 

Du som redan kan lite kan välja att fördjupa dig i ordbehandling och att jobba med kalkylblad, programmering och liknande.  

Du har möjlighet att delta i skolans tillval där olika skapande och mer teoretiska ämnen kommer att erbjudas. Dessa ämnen fastställs vid terminsstart.