Sugen på filmskapande på professionell nivå? Vi erbjuder en kreativ filmkurs där vi jobbar processbaserat med filmproduktionens alla delar. Tillsammans skapar vi skildringar av samtidens rörelser.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Träffar:
6 obligatoriska träffar
8 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper. Du ska ha fyllt 18 år. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Inga förkunskaper i filmproduktion. Däremot genuint samhälls- och filmintresse. Vi antar nu fram till kursstart i mån av plats.

Kostnader: Material- & serviceavgiften är 1200 kr (varav 500 kr är deposition). I den ingår förmiddagsfika, förbrukningsmaterial samt teknik. Utöver denna avgift betalar du kostnader för resa och boende i Kraków, högst 5000 kr, totalt maximalt 6200 kr.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2019 - 4 jun 2020

Plats för kursen: Cirka 10 dagar i Polen, resten av tiden på folkhögskolan

Kontakt:
Thomas Dahlin

Telefon: 070-518 20 85
E-post:
thomas@nykoping.fhsk.se

Vi och vår omvärld genomgår stora förändringar.  Kursen kommer att ge dig en allmän och bred bild av brännande frågor i Europa i dag. Vi fokuserar på samtidsfrågor i grannlandet Polen. Du kommer att producera film med dokumentära skildringar och lära dig om post-production.

SAMTIDENS RÖRELSER

Vi tillbringar cirka tio dagar i Kraków där vi bor centralt på vandrarhem (med en kvarts promenad till historiska Rynek Główny (Stortorget) i Stare Miasto (Gamla stan) i ena riktningen - och universitets- och museiområdet med byggnader daterade efter 1900 alldeles inpå knuten i den andra. Här stoltserar till exempel den mäktiga gruv- och metallurgi akademin och historiska platser före och efter andra världskriget.

FILMPRODUKTION

Utifrån olika team väljer vi frågeställningar att fördjupa oss i. Teamens erfarenheter och intressen styr. Du kommer att få prova film- produktionens olika roller i processen under hösten, för att sedan ges en fast roll under slutproduktionen och inspelningen under våren.

Kursen ger också insikter och kunskaper i att jobba processinriktat och i projektform.

Vi jobbar med filmproduktionens alla delar: utveckling, förproduktion, inspelning, efterproduktion och distribution. Du lär dig jobba med Adobe program, Photoshop, Premiere pro, After Effects samt Audition. Du får lära dig göra skildringar i professionell filmproduktion för visning på allt från sociala medier till vår färdiga film som kommer att visas på bioduk vid kursavslut.

Från CSN kan du söka för delar av merkostnaderna i samband med kursen.


Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du har provat på filmproduktionens alla delar och process- och projekthantering. Du har har tränat dig i att jobba journalistiskt och dokumentärt. Du kommer kunna gå vidare inom många olika yrkesområden där media ingår, både på andra produktionsbolag och för att kunna starta eget eller söka högre studier.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.nykoping.fhsk.se/filmpro-college.aspx