Digital Vardag

Ansökan stängd

Kursen ger färdigheter i mobil- och datorhantering både för nybörjaren och den som kan lite mer. Du lär dig använda sociala medier för att hålla kontakt med släkt och vänner. Du lär dig hur du kan dela och spara dina bilder och du lär dig om molntjänster.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 40%

Längd: 1 termin

Ansök senast: 15 november 2021

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökningstiden för höstens kurser stängde 15 maj, men det går redan nu söka inför våren 2022. Du som sökt men inte blivit antagen, kommer erbjudas plats på nästa termins kurs.

Kostnader: 500 kr för kaffe/te, service- och förbrukningsmaterial

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 18 aug 2021 - 15 dec 2021

Kontakt:
Thomas Dahlin

Telefon: 0155-29 20 80
E-post:
info@nykoping.fhsk.se


Fler kurser inom: Data - grund

Då är vår kurs Digital Vardag något för dig. Kursen passar både för nybörjaren och den som kommit en bit på vägen och kanske använt dator och mobil tidigare.  Kursens omfattning är 8-10 timmar per vecka, tre halvdagar i veckan. Kurslängden är 12 veckor. 

Vid kursstart testar vi dig för att hitta den nivå som passar dig bäst. Beroende på antal sökande och sökandes förkunskaper sätter vi ihop så jämna grupper som möjligt.

Vi tittar på hur mobilen är uppbyggd och fungerar, hur vi kan hantera teknik och appar. Vi går vidare med att skapa ett användarkonto. Hur e-post fungerar och hur du surfar säkert får du också svar på.

Vi tittar på vad Internet är och vad du kan göra på nätet. Sen lär du känna din smarta telefon, undersöker molntjänster och leker lite med mobilkamerans möjligheter till bra foton, sparar text, bilder och filmer.

Fortsättningsvis undersöker vi hur datorn är uppbyggd, hur molntjänster och hårddiskar på nätet fungerar. Du lär dig om sociala medier (som Facebook/Messenger, Instagram och YouTube) och om hur digitala samtal eller möten går till.

Du som redan kan lite kommer att  fördjupa dig i olika program som tillhör den digitala vardagen.

Du har möjlighet att delta i skolans tillval där olika skapande och mer teoretiska ämnen kommer erbjudas. Dessa ämnen fastställs vid terminsstart.

Kursledare är Thomas Dahlin. För mer information om kursen, ring 0155-29 20 80 (växel) eller maila info@nykoping.fhsk.se.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs