Allmän kurs Beteendevetare

Stensunds folkhögskola


Ansökan stängd
Är du nyfiken på hur vi som människor utvecklas, förändras och växer? Vill du förbereda dig för studier på universitet eller högskola? Då är allmän kurs beteendevetare kursen för dig!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: ett år på gymnasienivå

Kostnader: Litteratur, resor, studiebesök mm. beräknas kosta 4-5000 kr. Kostnad för kost och logi tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 20 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Anette Berntsson

Telefon: 0156-532 09
E-post:
anette.berntsson@stensund.se

Hälften av tiden på Allmän kurs beteendevetare ägnas åt allmänna ämnen. Den andra delen (profildelen) består av tolv lektioner i veckan där fokus ligger på psykologi, pedagogik och sociologi. Du får chansen att fördjupa dig i dessa ämnen och utveckla kunskaper i mänskligt beteende. Denna kurs skänker kunskap inom folkbildning, personlig utveckling, hälsa, folkhälsa och samtalsmetodik. Vill du studera och utvecklas tillsammans med andra? I formatet för denna allmänna kurs ingår föreläsningar, grupparbeten, skapande verksamhet, samtalsgrupper, grupputvecklande aktiviteter, studieresa och uppsatsskrivande.

För att få behållning av kursen är det viktigt att kunna delta både fysiskt, psykiskt och socialt. Vi värdesätter närvaro och engagemang för studierna.Är du nyfiken? Kom på "Prova-på-kurs" 2-4 april 2019 och testa hur det är att gå på Beteende i några dagar! Hör av dig till skolan 0156-532 00 eller stensund@stensund.se

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursen kan ge dig grundläggande behörighet för högskolestudier till tex psykolog, lärare, beteendevetare eller socionom.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.stensund.se/utbildningar/beteendevetare-30311857