Allmän kurs Livslinjen

Stensunds folkhögskola


Ansök nu
För dig som vill växa som människa och behöver en nystart i skolan! Du kanske har haft det svårt i livet, har genomgått missbruksbehandling, varit arbetslös eller sjukskriven. Förändring är möjlig!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Färdig grundskola

Kostnader: Litteratur, material, studiebesök etc. beräknas till 5000 kr. Kostnader för kost och logi tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2020 - 11 jun 2021

Kontakt:
Eva Jansson

Telefon: 0156-532 09
E-post:
eva.jansson@stensund.se

Vi har döpt profilen till Livslinjen därför att vi vill stödja dig som tar beslutet att genomföra en stor förändring i ditt liv. Vårt fokus kommer att vara på dig som individ, på gruppen och på relationer. Du kommer att få många tillfällen att spränga gränser och hitta nya sidor hos dig själv.

Profildelen består av 12 timmar i veckan och fördelas på två huvudspår: socialpsykologi samt friluftsliv och friskvård. Halva studietiden, ca 15 timmar i veckan, ägnar du åt att läsa gymnasiegemensamma ämnen i tvärgrupper tillsammans med studerande från våra tre andra profiler av Allmän kurs. En studieresa utomlands i mars ingår också.

Vilka ämnen du väljer beror på vad du behöver och vad du orkar med. Kanske du behöver ytterligare ett eller två år på dig om du vill uppnå grundläggande behörighet för högskolestudier? Då är du välkommen att stanna hos oss och läsa ett år till!

Är du nyfiken? Kom på "Prova-på-kurs" 31 mars - 2 april 2020 och testa hur det är att gå på Livslinjen! Hör av dig till skolan 0156-532 00 eller stensund@stensund.se 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter ett år på Livslinjen är du redo att fortsätta med dina studier på gymnasienivå eller kanske rent av på högskolan.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://stensund.se/utbildningar/livslinjen/