Allmän kurs Livslinjen

Ansökan stängd
För dig som vill växa som människa och behöver en nystart i skolan! Du kanske har haft det svårt i livet, har genomgått missbruksbehandling, varit arbetslös eller sjukskriven. Förändring är möjlig!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Färdig grundskola

Kostnader: Litteratur, material, studiebesök etc. beräknas till 5000 kr. Kostnader för kost och logi tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Eva Jansson

Telefon: 0156-532 00
E-post:
eva.jansson@stensund.se


Fler kurser inom: Friluftsliv , Uteliv , Allmän kurs , Gymnasienivå

Vi har döpt profilen till Livslinjen därför att vi vill stödja dig som tar beslutet att genomföra en stor förändring i ditt liv. Vårt fokus kommer att vara på dig som individ, på gruppen och på relationer. Du kommer att få många tillfällen att spränga gränser och hitta nya sidor hos dig själv.

Profildelen består av 12 timmar i veckan och fördelas på två huvudspår: socialpsykologi samt friluftsliv och friskvård. Halva studietiden, ca 15 timmar i veckan, ägnar du åt att läsa gymnasiegemensamma ämnen i tvärgrupper tillsammans med studerande från våra tre andra profiler av Allmän kurs. En studieresa utomlands i mars ingår också.

Vilka ämnen du väljer beror på vad du behöver och vad du orkar med. Kanske du behöver ytterligare ett eller två år på dig om du vill uppnå grundläggande behörighet för högskolestudier? Då är du välkommen att stanna hos oss och läsa ett år till!

Blev du nyfiken? Kom på "Prova-på-kurs" 16 - 18 mars  2021 och testa hur det är att gå på Livslinjen! Hör av dig till skolan 0156-532 00 eller stensund@stensund.se 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter ett år på Livslinjen är du redo att fortsätta med dina studier på gymnasienivå eller kanske rent av på högskolan.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://stensund.se/utbildningar/livslinjen/