Allmän kurs Polisförberedande och Väktare

Ansökan stängd
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Svenskt personnummer,18 år och vara ostraffad för att kunna påbörja praktisk yrkesträning.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: Kurslitteratur, väktarkläder, studiebesök mm. 5000 kr

Kontakt: Tomas Nehrer

Telefon: 0156- 532 00

E-post:
tomas.nehrer@stensund.se

Stensunds folkhögskola erbjuder i samarbete med BYA väktarskola en ettårig utbildning efter vilken du kan gå direkt ut i arbete som väktare eller söka vidare till Polishögskolan. 

Den svenska säkerhetsbranschen växer snabbt. Tusentals nya poliser, väktare och ordningsvakter behöver utbildas. Stensunds folkhögskola erbjuder i samarbete med BYA väktarskola en ettårig utbildning efter vilken du kan gå direkt ut i arbete som väktare eller söka vidare till Polishögskolan. 

Stensunds folkhögskola organiserar hela utbildningen med VU1 (Väktargrundutbildning), praktisk yrkesträning 160 timmar och VU2 i samarbete med BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd) som utfärdar yrkesbevis. De polisförberedande kurserna är sociologi, psykologi, kriminologi och juridik. Ledarskapsutveckling, första hjälpen och HLR ingår också. Genom fysisk träning, träningslära och idrott blir du väl förberedd inför ansökan till Polishögskolan.Eftersom körkort är ett krav för att få anställning som väktare samarbetar Stensunds folkhögskola med en trafikskola i Södertälje så att du kan få rabatterade priser på din körkortsutbildning under tiden du studerar hos oss. 

 

 Hälften av tiden på Allmän kurs Polisförberedande och Väktare ägnas åt gymnasiegemensamma ämnen för att uppnå behörighet att söka till Polishögskolan. 

 

 

 

  

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs kan du gå direkt ut i arbete som väktare och är även förberedd för fortsatta studier på Polishögskolan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://stensund.se/utbildningar/allman-kurs-polisforberedande-och-vaktare/

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/