Flamenco

Sommar/helg/veckokurs Stensunds folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Kom och lär dig dansa flamenco

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 4 jul 2022 - 8 jul 2022

Kostnader: 5300 kr för helpension i enkelrum. Ej sänglinne. Enkel vandrarhemsstandard med dusch och wc utanför rummet.

Kontakt: Kerstin Ehnroth

E-post:
kursochkonferens@stensund.se

Flamencodans är en mycket uttrycksfull dansform som föddes i Andalusiens smältdegel av olika kulturer. Flamenco är ursprungligen en solistisk dansform. I stilen ingår stolt hållning,hand-, arm- och kroppsrörelser, handklappar och perkussivt fotarbete. Dans åtföljs traditionellt av sång och gitarrspel. På denna kurs använder vi oss av inspelad musik samt kastanjetter. Vi börjar dagarna med en uppvärmande morgonträning fokuserad på kroppsuppfattning och hållning. Därefter blir det danspass där vi övar specifika flamencotekniken och stilen. Dagen avslutas med ett mjukt pass med stretch och avslappning. Vid fint väder kan vissa pass förläggas utomhus.

Tina Wezelius Grebacken är en mycket erfaren danspedagog med djupa kunsaper och stort engagemang. Efter examen på Danshögskolan i Stockholm har Tina genom åren fortbildat sig genom flamencostudier i Spanien. Tina har sedan 1988 arbetat som flamencodansare i olika konstallationer, undervisat med stor bredd inom högre utbildningar, grundskola och förskola. Hon arbetar även som koreograf.

www.latina.nu

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.stensund.se

Fler kurser inom: Dans Salsa Tango Övriga danskurser

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva! Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln